Ingredience
- cukr 250 g
Krém
- cukr 5 lžice
Ingredience
- mléko 125 ml
Krém
- máslo 250 g
Ingredience
- mouka 450 g
- kakao 3 lžíce
- kypřicí prášek do pečiva 1 sáček
- meruňkový kompot
- brusinková zavařenina
Postup přípravy
Cukr a Heru utřeme do pěny. Zvlášť rozšleháme v mléce celá vejce a tekutinu zašleháme do tuku utřeného s cukrem. Není na závadu, když se hmota srazí. Dále přidáme mouku smíchanou s přesátým kakaem a práškem do pečiva a vymícháme těsto.
Nalijeme je na plech s vyšším okrajem pokrytý pečicím papírem. Povrch uhladíme a rovnáme na něj kompotované meruňky řeznou plochou nahoru. Důlek po pecce vyplníme brusinkovým džemem. Pečeme v troubě vyhřáté na 175 °C asi 35 až 40 minut. Po zchladnutí naneseme na upečený plát vanilkový krém.
Krém: Smícháme pudinkový prášek s cukrem, zalijeme mlékem a svaříme hustý pudink. Zchladlý na pokojovou teplotu jej zašleháme po lžících do másla vyšlehaného doběla. Povrch pudinkem zalité buchty uhladíme a necháme ztuhnout. Na zchladlý moučník naneseme čokoládovou polevu (rozehřátá poleva nebo vymíchaná poleva s trochou ztuženého tuku), ve které vytvoříme např. vidličkou nebo zubatou stěrkou vlny.
Dezert
Dunajské vlny
Ingredience:
- 250 g pískového cukru
- 250 g Hery
- 125 ml polotučného mléka
- 5 vajec
- 450 g hladké mouky
- 3 lžíce kakaa
- 1 sáček kypřicího prášku
- meruňkový kompot
- brusinková zavařenina
Krém:
- 1,5 balíčku vanilkového pudinku
- 5 lžic pískového cukru
- 500 ml polotučného mléka
- 250 g másla
Poleva:
- 150 g čokolády na vaření nebo čokoládové polevy
- kousek ztuženého tuku