Prostřeno: Drůbeží paštika s bagetkou

Moje hodnocení
31x

Lenka ke své játrové paštice podávala domácí bagety, do těsta nepřidala ani vejce nebo mléko, ani žádný tuk.

4 porce
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

Paštika: Očistíme játra a pokrájíme je na menší kousky. V pánvi na dvou lžících másla zpěníme cibuli. Přidáme játra, mícháme, až zesvětlají a zatáhnou se. Zalijeme vývarem a vínem.Osolíme, opepříme, posypeme provensálskými bylinkami, přiklopíme a vaříme 10–15 minut doměkka. Játra by měla být nejméně do poloviny ponořená v tekutině. Vypneme a vlijeme do hlubší nádoby s plochým dnem. Přidáme pokrájené změklé máslo a mixujeme tyčovým mixérem dohladka. Přidáme tolik smetany, aby směs měla konzistenci hustší omáčky. Ochutnáme, případně dosolíme a opepříme – paštika by měla být lehce přesolená. Rozdělíme do nádobek. Rozehřejeme 50 g másla se šalvějí a povrch každé porce zalijeme máslem. Zakryjeme potravinovou fólií nebo víčkem a necháme dobře vychladit a ztuhnout.

Domácí bagetka: Z mouky, teplé vody, soli, špetky cukru a rozdrobeného droždí dobře uhněteme kynuté těsto, které necháme na teple vykynout. Vyválíme z něj dlouhé bagetky, které dáme do trouby vyhřáté na 180 stupňů a upečeme dozlatova.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prostřeno, soutěžící


Přečtěte si také

Recepty