Cupcakes:
- vejce 2 ks
- mléko 100 ml
- olej 150 ml
- jablka (nastrouhaná) 150 g
- pekanové ořechy (sekané) 70 g
- polohrubá mouka 230 g
- cukr krupice 150 g
- kypřicí prášek do pečiva 1 lžíce
- sůl 1 špetka
- skořice (mletá) 1/2 lžičky
- máslo (trochu + na vymazání)
- hrubá mouka (na vysypání)
Krém:
- philadelphia 250 g
- máslo (povolené) 100 g
- moučkový cukr 2 lžíce
- skořice (mletá) 3 lžičky
Postup přípravy:
Horkovzdušnou troubu předehřejte na 170 °C. Muffinovou formu vymažte máslem a vysypte hrubou moukou (silikonovou formu vymazávat nemusíte).
Ve větší míse rozšlehejte vejce, k nim přidejte mléko, olej, cukr a vše prošlehejte ruční metlou. Pak přimíchejte nastrouhaná oloupaná jablka a nahrubo nasekané pekanové ořechy.
V jiné míse smíchejte sypké suroviny: mouku, prášek do pečiva, sůl a skořici. Postupně sypké suroviny vmíchejte do tekuté směsi. Hotové těsto nalijte do připravené muffinové formy.
Vložte do trouby a pečte asi 30 minut. Propečenost otestujte zapíchnutím špejle. Když ji vyndáte suchou, je upečeno. Vyklopte cupcakes na drátěnou mřížku a nechte zchladnout.
Mezitím si připravte skořicový krém. Elektrickým šlehačem rozšlehejte sýr společně s povoleným máslem. Do krému postupně po lžících zašlehejte i moučkový cukr a nakonec mletou skořici.
Nadýchaným krémem pak pomocí cukrářského sáčku se zdobicí špičkou ozdobte vychladlé cupcakes.
Když se řeknou jablka, perfektní volbou je žemlovka. A my máme i videorecept!
Kompletní recept najdete ZDE: Žemlovka s jablky a tvarohem