Suroviny
Postup přípravy
Brusinky vložíme do misky a přilijeme brandy. Promícháme, aby brusinky nasákly alkohol. Necháme v lednici odpočívat minimálně dvě hodiny, lépe přes noc. Těsně před přípravou brusinky scedíme a necháme je i brandy stranou. Játra očistíme a pokrájíme na menší kousky.
Ve velké hluboké pánvi rozehřejeme lžíci másla a osmahneme dozlatova šalotku, nakrájenou nadrobno. Přidáme česnek, který jsme si rozmáčkli plochou hranou nože, a v pánvi minutu opékáme. Přidáme játra a opečeme je dohněda, těsně před koncem restování k nim přilijeme brandy a necháme ji částečně odpařit. Játra poté rozmixujeme dohladka. Přidáme zbylé rozpuštěné máslo, smetanu a dochutíme solí a pepřem. Vše znovu pořádně rozmixujeme.
Do hotové paštiky zamícháme brusinky, rozdělíme do malých misek a uhladíme povrch. V kastrůlku rozpustíme máslo na zalití paštikya přelijeme jím vršek každé porce. Necháme ztuhnout v lednici.