Bloody mary dip
- červená cibule 1 ks
- olivový olej 1 lžíce
- rajský protlak 100 g
- chilli omáčka (pikantní) 100 g
- křen (nastrouhaný) 1 lžíce
- vodka 2 lžíce
- citronová šťáva (z 1 citronu)
- worcesterová omáčka 1 lžíce
- chilli (nebo pokrájená chilli paprička) špetka
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Dip z pečeného česneku
- česnek 6 stroužků
- extra virgin olivový olej 1 dl
- zakysaná smetana 300 g
- pažitka (nasekaná) 1 hrst
- sůl
- čerstvě namletý pepř
K podávání
- okurka (nakrájená na špalíčky)
- mrkev (nakrájená na špalíčky)
- řapíkatý celer (nakrájená na špalíčky)
- bílá ředkev (nakrájená na špalíčky)
- paprika (nakrájená na špalíčky)
Sledujte novou kulinární show Karolína, domácí kuchařka, každou sobotu v 18.00 na Primě!
Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:
Odkaz
Karolína, domácí kuchařka
Každou SOBOTU v 18.00 na Primě vám Karolína Kamberská, matka tří dětí, kritička restaurací a lifestylová novinářka představí zdravé, ale zároveň chutné recepty, které lze...
Postup přípravy
- Bloody Mary dip: Cibuli nasekejte najemno a opečte na olivovém oleji na pánvi dozlatova.
- Smíchejte všechny přísady, vmíchejte do nich opečenou cibulku, ochutnejte, a dochuťte tak, aby vám dip připadal pěkně ostrý. Dejte vychladit.
- Celé stroužky česneku opečte v kastrůlku v oleji na velmi mírném plameni, dokud nebudou dostatečně měkké.
- Zchlaďte a rozmixujte v hladkou hmotu. Smíchejte se zakysanou smetanou, pažitkou a dochuťte solí a pepřem.
- Zeleninu omyjte a nakrájejte na podlouhlé špalíčky. Naaranžujte ji na velký talíř nebo dejte do skleniček jako tyčinky. Podávejte s vychlazenými dipy k namáčení.