Citronové těsto
Zdroj: L.A. CREATIVE FOOD
Citronové těsto
Zdroj:
L.A. CREATIVE FOOD
Tady hraje prim svěží pikantnost citronu, která cukroví posouvá někam směrem k Azurovému pobřeží. A proč ne, vždyť vůně citrusů patří i k Vánocům.
Postup přípravy
-
Máslo rozehřejte a nechte vychladnout. Mouku prosejte do mísy a promíchejte s cukrem. Zapracujte vejce, nejlépe pomocí cukrářské škrabky. Pak postupně zapracovávejte máslo, citronovou kůru a pomerančovníkovou vodu.
-
Těsto nechte asi 1 hodinu odpočívat v chladu. Mezitím si předehřejte troubu na 200 °C, nejlépe na horkovzduch. Těsto rozdělte do 12 vymazaných formiček na madlenky, položte na plech a pečte asi 12 minut dozlatova. Po upečení je vyklopte a před podáváním posypte najemno nastrouhanou citronovou kůrou.
-
Těsto můžete také rozválet, rozkrájet na tyčinky a upéct na plechu vyloženém pečicím papírem v troubě předehřáté na 180 °C. Po upečení je přelijte citronovou polevou. Případně klaďte na plech vyložený papírem na pečení lžičkou malé hromádky a upečte malé piškotky. Ty po upečení můžete zakapávat polevou nebo rozehřátou bílou čokoládou, spojit krémem či čokoládou nebo posypat citronovým cukrem (krupicový nebo krystalový cukr rozšlehejte v robotu s kůrou z biocitronu).
Citronové těsto
Zdroj: L.A. CREATIVE FOOD
Citronové těsto
Zdroj:
L.A. CREATIVE FOOD