Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Škola vaření
  • Recepty z TV
  • Speciál: Cukroví
  • Těhotnej kuchař
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Škola vaření
    • Recepty z TV
    • Speciál: Cukroví
    • Těhotnej kuchař
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
Banana bread – jednoduchý recept na banánový chlebíček s ořechy a čokoládou

Banana bread – jednoduchý recept na banánový chlebíček s ořechy a čokoládou

Sekaná jako od babičky

Sekaná jako od babičky

Hned měkké vánoční perníčky s medem

Hned měkké vánoční perníčky s medem

Klasický recept na vánoční bramborový salát

Klasický recept na vánoční bramborový salát

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Prima Fresh ■ Prima Fresh Články ze světa vaření Blog šéfredaktorky
Blog šéfredaktorky

Hit týdne

Další hity

Pistáciové hvězdičky

Pistáciové hvězdičky
Pistáciové hvězdičky
Kokosové kuličky Rafaelo
Kokosové kuličky Rafaelo
Indické butter chicken
Indické butter chicken
Čokoládový koláč
Čokoládový koláč
Populární
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem

S Klárou v kuchyni #1

Pečené kuře na neděli

Pečené kuře na neděli Zdroj: Klára Michalová

  • Zavřít
Pečené kuře na neděli

Pečené kuře na neděli Zdroj: Klára Michalová

Vypadá to, že zima je definitivně za námi, což ve mně vzbuzuje touhu po nových jídlech. V zimě jsem úplně spokojená s kotlem kouřící polévky nebo kopcem těstovin. Ale jak začne být hezky, začnu se jídlem nejen krmit, ale i bavit.

Seznam.cz banner

V březnu jsem měla kulinárních zážitků přehršel. Začalo to pro mě velmi netradičně... Jako šéfredaktorka webu o jídle jsem byla pozvaná do odborné poroty Volby spotřebitelů o nejzajímavější nový výrobek, který byl uveden loni na trh. Bylo to velmi zajímavé, mezi nominovanými výrobky byli jak velcí hráči, tak malé výrobny a farmáři. Vcelku je ovšem jasné, že trh se posouvá k vyšší kvalitě, spousta výrobků bylo bio nebo z netradičních surovin. Vítěze vám prozradit nemůžu, ale snad můžu alespoň naznačit, že porota byla nakonec velmi progresivní a vybrala výrobek, který určitě překvapí :)

Volba spotřebitelů 2014 aneb Bylo z čeho vybírat... :) Foto: Klára Michalová

V březnu také odstartovala sezona farmářských trhů. Z toho mého prvního už jsem vám reportáž napsala...

Nová sezona farmářských trhů odstartovala na výbornou
Blog šéfredaktorky

Nová sezona farmářských trhů odstartovala na výbornou

Opravdu gurmánský zážitek jsem si užila na oslavě narozenin mé sestřenice. Pozvala nás do italské restaurace Casa De Carli v pražské Vězeňské ulici. Na začátek jsme ochutnali výběr italských předkrmů – tatarák z lososa s mangem, vitello tonnato – což je na tenké plátky nakrájená upečená telecí svíčková s omáčkou z tuňáka a samozřejmě Mozzarella di Bufala s cherry rajčátky. Jako primi piati bylo rajčatové risotto s kozím sýrem. Bylo božské... Tak božské, že jsem ho nejdřív snědla, a pak si teprve uvědomila, že jsem ho nevyfotila :) Jako hlavní chod se servírovala Tagliata z vysokého roštěnce s uzenými bramborami a zeleninou. Maso bylo výtečné, šťavnaté, ale mě naprosto uhranula příloha. Brambory měly opravdu velmi výraznou kouřově uzenou chuť. Na závěr přišla samozřejmě sladká tečka ve výběru dezertů. Všechny vypadaly krásně a ještě lépe chutnaly. Zkrátka, večer se vydařil a na to rajčatové risotto si tam určitě někdy zajdu na oběd...

Po oslavě jsem u sestřenice zůstala na návštěvě a jak je zvykem, pekly jsme kuře k obědu. Vím, že to není nic speciálního, ale musím ho zmínit, protože to bylo naše první letošní společné kuře :) Navíc se mi povedla fotka, tak by byla škoda ho sem nedat :) Normálně ho pečeme na rožni, ale byly jsme po tom večírku trochu líné manipulovat s jehlicí, tak jsem to kuře nařízla a do pekáče rozprostřela, abychom nepřišli o kůžičku. (viz. úvodní foto) A zatímco se kuře peklo, mohly jsme se opalovat i my, protože slunce svítilo jako o život.

Pak tu mám pro vás jeden tip na nákup. Na kuchařském kurzu o asijské kuchyni, který pořádal časopis Gurmet, nám šéfkuchař Tomáš Kalina prozradil, která je podle něj nejlepší ústřicová omáčka. Je thajská, s obrázkem kuchařky na etiketě. Všichni jsme si ji vyfotili, že se po ní poohlédneme ve vietnamských večerkách a co myslíte...? Já ji našla hned v té první, vedle studia, kde jsem byla na kurzu. Takže asi nebude tak těžké ji sehnat :)

K čemu se tato omáčka hodí si můžete přečíst v reportáži:

Už vím jak chutná Asie
Novinky

Už vím jak chutná Asie

A na závěr se musím pochlubit s jedním mým „poprvé“. Poprvé jsem škvařila sádlo. Tak, není to nic světoborného, ale pro mě to bylo dobrodružství. A vzniklo to náhodou. Kolegyně Martina požádala svou maminku, která se chystala na zabijačku, aby jí přivezla sádlo. Očekávala skleničku a místo toho dostala tašku s balíkem čerstvě odříznutého sádla. Tak jsme se do toho bez bázně a hany pustily a dopadlo to dobře!!!

Domácí sádlo se škvarkama v procesu. Foto: Klára Michalová

Přeji vám krásné jarní dny a neméně krásné kulinární zážitky!

Klára Michalová

šéfredaktorka Prima Fresh

Sdílejte článek
Štítky restaurace kozí sýr omáčka sádlo mango rizoto hlavní chod tatarský biftek Předkrm svíčková omáčka

Návrhy pro vás

Sypaný ovesný koláč s tvarohem a rozinkami – jednoduchý a vláčný moučník do jednoho pekáčku Sladké

Sypaný ovesný koláč s tvarohem a rozinkami – jednoduchý a vláčný moučník do jednoho pekáčku

Hovězí masové kuličky po mongolsku – rychlá večeře plná asijské chuti Maso

Hovězí masové kuličky po mongolsku – rychlá večeře plná asijské chuti

Rychlá večeře: Špecle s cibulí a vajíčky podle Zdeňka Pohlreicha Přílohy

Rychlá večeře: Špecle s cibulí a vajíčky podle Zdeňka Pohlreicha

Čokoládový likér – domácí a lahodný alkoholický nápoj i jedlý dárek na Vánoce Nápoje

Čokoládový likér – domácí a lahodný alkoholický nápoj i jedlý dárek na Vánoce

Zapečená bramborová kaše s uzeným masem, brokolicí a sýrem – voňavý a sytý pokrm ve stylu co dům dal Zelenina

Zapečená bramborová kaše s uzeným masem, brokolicí a sýrem – voňavý a sytý pokrm ve stylu co dům dal

Pražská hovězí roláda plněná šunkou a hráškem – klasika české kuchyně Maso

Pražská hovězí roláda plněná šunkou a hráškem – klasika české kuchyně

Avokádové smoothie s vietnamským rodokmenem podle Kevina z restaurace Sia Nápoje

Avokádové smoothie s vietnamským rodokmenem podle Kevina z restaurace Sia

Zapečené halušky se dvěma sýry a slaninou – slovenská klasika přímo z pekáčku Recepty

Zapečené halušky se dvěma sýry a slaninou – slovenská klasika přímo z pekáčku


Přečtěte si také

Sladké
Sypaný ovesný koláč s tvarohem a rozinkami – jednoduchý a vláčný moučník do jednoho pekáčku

Sypaný ovesný koláč s tvarohem a rozinkami – jednoduchý a vláčný moučník do jednoho pekáčku

Prostřeno!
Prostřeno: Tomíkův tataráček s focaccia Napoletana

Prostřeno: Tomíkův tataráček s focaccia Napoletana

Prostřeno!
Prostřeno: Sametový kukuřičný krém

Prostřeno: Sametový kukuřičný krém

Prostřeno!
Prostřeno: Daněk, omáčka, krupicové noky

Prostřeno: Daněk, omáčka, krupicové noky

Prostřeno!
Prostřeno: Sušenkové mascarpone

Prostřeno: Sušenkové mascarpone

Maso
Hovězí masové kuličky po mongolsku – rychlá večeře plná asijské chuti

Hovězí masové kuličky po mongolsku – rychlá večeře plná asijské chuti

Přílohy
Rychlá večeře: Špecle s cibulí a vajíčky podle Zdeňka Pohlreicha

Rychlá večeře: Špecle s cibulí a vajíčky podle Zdeňka Pohlreicha

Soutěžící
Tomáš Vytasil jde rád proti proudu

Tomáš Vytasil jde rád proti proudu

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Maso
Hovězí plátky po mongolsku s ramen nudlemi – rychlá večeře v asijském stylu, na které si pochutnáte

Hovězí plátky po mongolsku s ramen nudlemi – rychlá večeře v asijském stylu, na které si pochutnáte

Trhané hovězí s těstovinami – pomalu tažené maso v rajčatové omáčce, které se rozpadá na jazyku Maso

Trhané hovězí s těstovinami – pomalu tažené maso v rajčatové omáčce, které se rozpadá na jazyku

Těstoviny s květákem a krémovou omáčkou z gorgonzoly – delikátní rychlá večeře podle Zdeňka Pohlreicha Těstoviny

Těstoviny s květákem a krémovou omáčkou z gorgonzoly – delikátní rychlá večeře podle Zdeňka Pohlreicha

Sladké
Sypaný ovesný koláč s tvarohem a rozinkami – jednoduchý a vláčný moučník do jednoho pekáčku

Sypaný ovesný koláč s tvarohem a rozinkami – jednoduchý a vláčný moučník do jednoho pekáčku

Čokoládový dort jako obří sušenka – vláčný, intenzivní a překvapivě jednoduchý Sladké

Čokoládový dort jako obří sušenka – vláčný, intenzivní a překvapivě jednoduchý

Švestková galetka z máslového těsta a tvarohu – originální způsob, jak zužitkovat kompot Sladké

Švestková galetka z máslového těsta a tvarohu – originální způsob, jak zužitkovat kompot

Maso
Hovězí masové kuličky po mongolsku – rychlá večeře plná asijské chuti

Hovězí masové kuličky po mongolsku – rychlá večeře plná asijské chuti

Pražská hovězí roláda plněná šunkou a hráškem – klasika české kuchyně Maso

Pražská hovězí roláda plněná šunkou a hráškem – klasika české kuchyně

Jitrnice pečené s jablky a sušenými švestkami – tradiční zabijačková pochoutka v lahodném podzimním kabátku Maso

Jitrnice pečené s jablky a sušenými švestkami – tradiční zabijačková pochoutka v lahodném podzimním kabátku

Zelenina
Zapečená bramborová kaše s uzeným masem, brokolicí a sýrem – voňavý a sytý pokrm ve stylu co dům dal

Zapečená bramborová kaše s uzeným masem, brokolicí a sýrem – voňavý a sytý pokrm ve stylu co dům dal

Zapečené čekankové puky se slaninou a ořechy – delikátní spojení jemně hořké, slané a svěží chuti Zelenina

Zapečené čekankové puky se slaninou a ořechy – delikátní spojení jemně hořké, slané a svěží chuti

Dýňové curry s květákem a cizrnou – voňavá mísa plná podzimních chutí Vegetariánské

Dýňové curry s květákem a cizrnou – voňavá mísa plná podzimních chutí

Nápoje
Čokoládový likér – domácí a lahodný alkoholický nápoj i jedlý dárek na Vánoce

Čokoládový likér – domácí a lahodný alkoholický nápoj i jedlý dárek na Vánoce

Avokádové smoothie s vietnamským rodokmenem podle Kevina z restaurace Sia Nápoje

Avokádové smoothie s vietnamským rodokmenem podle Kevina z restaurace Sia

Loudavé vaření: Svařené víno z pomalého hrnce – připravte oblíbený zimní nápoj chytře a bez práce Nápoje

Loudavé vaření: Svařené víno z pomalého hrnce – připravte oblíbený zimní nápoj chytře a bez práce

Recepty
Wrap s tuňákovým salátem z konzervy, avokádem, rajčaty a jogurtovo-majonézovým dipem

Wrap s tuňákovým salátem z konzervy, avokádem, rajčaty a jogurtovo-majonézovým dipem

Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček Ryby a mořské plody
5

Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček

Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem Ryby a mořské plody
7

Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem

Polévky
Zelná polévka s bílými fazolemi a bramborami – tip, jak dostat do jídelníčku kysané zelí

Zelná polévka s bílými fazolemi a bramborami – tip, jak dostat do jídelníčku kysané zelí

Bílá zabijačková polévka z jitrnic s kroupami – poctivá klasika, která zahřeje na duši Polévky

Bílá zabijačková polévka z jitrnic s kroupami – poctivá klasika, která zahřeje na duši

Bavorská sýrová polévka se slaninou a romadurem podle Marka Fichtnera Polévky

Bavorská sýrová polévka se slaninou a romadurem podle Marka Fichtnera

Předkrmy a chuťovky
Vaječná pomazánka s křenem wasabi – krémová, pikantní a hotová za pár minut

Vaječná pomazánka s křenem wasabi – krémová, pikantní a hotová za pár minut

Domácí žitný kváskový chléb podle Huga Hromase – takový, jaký ho dělaly naše babičky Předkrmy a chuťovky

Domácí žitný kváskový chléb podle Huga Hromase – takový, jaký ho dělaly naše babičky

Čedarové sušenky – slaná chuťovka jako stvořená ke sklence vína nebo bublinek Předkrmy a chuťovky

Čedarové sušenky – slaná chuťovka jako stvořená ke sklence vína nebo bublinek

Vegetariánské
Dýňové curry s květákem a cizrnou – voňavá mísa plná podzimních chutí

Dýňové curry s květákem a cizrnou – voňavá mísa plná podzimních chutí

Wellington z červené řepy – bezmasá varianta legendárního anglického pokrmu Vegetariánské

Wellington z červené řepy – bezmasá varianta legendárního anglického pokrmu

Regionální klasika z Plzně: Vošouch s domácím kysaným zelím podle Lokálu Pod Divadlem Předkrmy a chuťovky

Regionální klasika z Plzně: Vošouch s domácím kysaným zelím podle Lokálu Pod Divadlem

Sladké
Smažené sladké kaki v křupavém těstíčku – nevšední sladkost jako hlavní chod

Smažené sladké kaki v křupavém těstíčku – nevšední sladkost jako hlavní chod

Britský lardy cake – kynutý motaný chlebík se sušeným ovocem Sladké

Britský lardy cake – kynutý motaný chlebík se sušeným ovocem

Řezy s pomerančovým krémem a čokoládovou polevou – svěží moučník na plech Sladké

Řezy s pomerančovým krémem a čokoládovou polevou – svěží moučník na plech

Saláty
Mrkvovo-jablečný salát s pomerančem a brusinkami – osvěžující vitamínová miska

Mrkvovo-jablečný salát s pomerančem a brusinkami – osvěžující vitamínová miska

Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat Saláty

Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce Saláty

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce

Přílohy
Rychlá večeře: Špecle s cibulí a vajíčky podle Zdeňka Pohlreicha

Rychlá večeře: Špecle s cibulí a vajíčky podle Zdeňka Pohlreicha

Krémové špaldoto se smetanou a vůní šafránu podle Huga Hromase Přílohy

Krémové špaldoto se smetanou a vůní šafránu podle Huga Hromase

Zapečený rýžový nákyp s dýní, cuketou a sýrem – podzimní pečená dobrota plná barev i chutí Přílohy

Zapečený rýžový nákyp s dýní, cuketou a sýrem – podzimní pečená dobrota plná barev i chutí

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Newsletter

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background

prima-cnn-news

Ševčík o rozpočtu: I bakalářky jsou lépe napsané. Můžete ho klidně upravit, poradil mu Výborný Trump posílá za Putinem zvláštního vyslance. Ke shodě o míru už podle něj chybí jen pár bodů České obchody varují: Pozor na nebezpečné těstoviny. Kvůli hrozbě mizí z pultů

prima-zeny

Vojta Kotek sbírá nové životní role. Z herce už je farmář, myslivec i hasič Zemřela herečka Jorga Kotrbová. Pohádkové Zlatovlásce bylo 78 let Zrádkyně Nicole se objevila ve druhé řadě. Byla jsem paralyzovaná, říká Mia.

prima-zoom

Proč vidíme tváře i tam, kde nejsou? Seznamte se s nejstarším hrošíkem na světě. Hravé Hannah byste rekordní věk nehádali Jako by spadla bomba. Poprvé za posledních 12 000 let vybuchla v Etiopii štítová sopka

prima-fresh

Sypaný ovesný koláč s tvarohem a rozinkami – jednoduchý a vláčný moučník do jednoho pekáčku Hovězí masové kuličky po mongolsku – rychlá večeře plná asijské chuti Rychlá večeře: Špecle s cibulí a vajíčky podle Zdeňka Pohlreicha

prima-cool

Brendan Fraser promluvil k nové Mumii Vyprodané koncerty ho nabíjejí energií. Tvůrce hudby z Kingdom Come láká do Brna Jsem bezdomovec, přiznal Kevin Spacey. Zkrachovalý herec žádá o pomoc Tarantina

playboy

Co vás čeká v magazínu Playboy červenec – srpen 2025? Playboy v Česku pokračuje. Letní vydání s Lyndah Célin Broda potvrzuje sílu značky Věční dramatici a mistři výmluv: Pět znamení emocionálních analfabetů

lajk

Martyho frky: Táta kvůli mému humoru málem přišel o práci, vypráví kontroverzní Řezník Rapper Vercetti vyfasoval na Slovensku 5 let vězení, pak bude ze země vyhoštěn Nový objev Kazmy? Blondýnka se s ním vodí za ruce a fotí se na místě jako Rosecká

prima-living

Počasí na sv. Kateřinu prozradí, jaká bude zima a Vánoce 8 nápadů na adventní věnce: tradiční, věčné, přírodní, moderní i lehce extravagantní Adventní tradice a zvyky. Církev chtěla udělat z adventu půst

Populární témata

Jak zhubnout Nejlepší filmy 2024 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby ZOO Nové začátky Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Volby 2025 Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nahlásit chybu Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.