návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Kombinace pro milovníky středomořské kuchyně – řecké balzamikové krémy a ocet

Řecké balzamikové krémy a ocet Kalamáta
Řecké balzamikové krémy a ocet Kalamáta Autor: archiv Kalamáta Papadimitriou
Nejen italskými balzamiky živ je milovník lehké středomořské stravy. V současnosti jsou u nás k dostání i velice kvalitní řecké balzamikové krémy a ocet, které splňují nejvyšší nároky gurmetů a šéfkuchařů. Vyrábí je rodinná firma Papadimitriou na řeckém Peloponésu.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Balzamikový ocet vyrábí rodina Papadimitriou tradiční metodou přírodní fermentace bez přidání konzervantů či barviv. Za svou specifickou barvu i chuť vděčí kromě kvalitních surovin, příznivému klimatu a přírodnímu procesu výroby také důkladnému zrání v tradičních dubových sudech. Balzamikové krémy jsou vyráběny promísením uzrálého balzamikového octa s koncentrovaným hroznovým moštem. Vzniklý balzamikový krém vysoké kvality se vyznačuje výraznou hustou konzistencí a bohatou, zralou chutí.

Řecké balzamikové krémy Kalamáta  Foto: archiv Kalamáta Papadimitriou

Řecké balzamikové krémy Kalamáta. Foto: archiv Kalamáta Papadimitriou

Ať už se rozhodnete použít balzamikový krém nebo ocet Kalamáta Papadimitriou, vynikající chuťový zážitek máte zaručen. Skvěle se doplňují se zeleninovými i ovocnými saláty, jako základ marinád a studených omáček nebo jen jako (temně hnědá) tečka na závěr, která dotáhne harmonii vašeho pokrmu do naprosté dokonalosti. Balzamikové krémy se hodí i k ochucení ovocných dezertů nebo zmrzliny a jsou ideální pro zdobení talířů.

Řecké balzamikové krémy Kalamáta  Foto: archiv Kalamáta Papadimitriou

Řecké balzamikové krémy Kalamáta. Foto: archiv Kalamáta Papadimitriou

Vysokou kvalitu řeckých balzamik potvrzuje i šéfkuchař a majitel řecké restaurace Kavala v Praze, Ioannis Asarlidis, který exkluzivně vytvořil recepty pro značku Kalamáta Papadimitriou pro letní sezonu. Tyto recepty vám budeme na Prima Fresh postupně přinášet během letní sezony.

Informace a další tipy pro použití řeckých balzamikových krémů a octa řady Kalamáta Papadimitriou najdete i na Facebooku nebo na www.papadim.com/cs. Dobrou chuť!

KOMERČNÍ SDĚLENÍ

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama