Na návštěvě v brněnské restauraci Signature

Restaurace, která sídlí kousek od druhého největšího města republiky a nabízí luxusní pokrmy rozmanitých chutí. Přesně takový je podnik Signature! Najdete ho u sjezdu 182 v Popůvkách u Brna. Tak se pojďte podívat s námi.

Před několika týdny jsem byla s dalšími hosty pozvána na press trip do restaurace Signature v Brně. Cesta byla trochu náročná, klasická D1 zkrátka nezklamala, ale po příjezdu nám okamžitě zlepšilo náladu přivítání od spolumajitele restaurace Lumíra Sendreie. Vychutnali jsme si sklenku prosecca, prohodili pár slov a šli se vzápětí ubytovat na pokoje hotelu Victory.

Interiér plný života

Po krátkém oddychu jsme se sešli přímo v restauraci a pomalu připravovali naše chuťové buňky na ochutnávku zdejšího menu. Spolumajitel nás obsluhoval se skvělým nadšením a vyprávěl nám o samotné restauraci, jejich filozofii, o jídle a párování s vínem, ale zmínil třeba i živý mech, který zdobí interiér. Jen tak pro zajímavost, ten navrhl architekt Pavel Kříž z architektonického studia KOMPLITS, který se zasloužil také o unikátní vzhled restaurace Entrée v Olomouci.

Svěží a voňavé

Ale teď už zpět k jídlu! Pochutnali jsme si na několikachodovém menu, které bylo kompletně párované s vínem. Začali jsme vonnanskou palačinkou s chřestem a uzeným lososem. Tento pokrm je nazýván podle regionu Vonnas ve Francii a recept pochází od maminky známého francouzského kuchaře Georgese Bianca. V Signature ho podávají s kaviárem Malosol a lososa si udí sami přímo v restauraci.

Následovalo velouté z medvědího česneku a jako hlavní chod byl podáván siven s pancettou. Tečkou na závěr byla celá variace dezertů. Menu bylo až nečekaně syté, ale krom menších drobností jsem si moc pochutnala! Pokud budete mít cestu do Brna, přibrzděte ještě před cedulí a navštivte tuto elegantní restauraci.

PŘIPRAVILA TEREZA PÁNKOVÁ

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty