Suroviny
- drůbeží vývar 1 l
- kukuřičný škrob 1 lžíce + 1 lžička
- vejce (podle velikosti) 2–4 ks
Další dochucení
Případné vložky
- sójová omáčka 1 lžíce
- pasta miso 2 lžíce
- tofu (nakrájený na kostky)
- houby (na plátky)
- čínské zelí (pak choi nakrájené na tenké plátky)
Postup přípravy
- Vývar zahřejte v hrnci. Pokud chcete použít drobné koření a přísady, po kterých bude polévka nádherně vonět, vložte je do mušelínového sáčku nebo kulatého uzavíratelného sítka na čaj a vložte do vývaru, který nechte na mírném plameni 15 minut povařit. Dochucovadla vyjměte. Vývar ochutnejte, jestli nepotřebuje osolit, někdy k tomu stačí jen sójová omáčka.
- Pokud budete používat další přísady, jako je tofu, houby, zelí a cibulky, vsypte je do vývaru a 5 minut vařte.
- Odeberte 1 naběračku vývaru a v misce ho promíchejte s 1 lžící maizeny, pak zašlehejte zpět do polévky a minutu či dvě povařte (díky tomuto postupu bude polévka hladká a opalizující).
- V jiné misce ušlehejte vejce s 1 lžičkou maizeny a přes zuby vidličky je vlijte do mírně se vařící polévky, kterou stále míchejte, pak ihned plamen vypněte. Ihned podávejte, případně posypané trochou nakrájené cibulky.