Suroviny
Postup přípravy
Cibuli nakrájíme na půlkolečka
V hrnci rozpustíme několik lžic másla a trochu oleje
Vhodíme cibuli a osmahneme, než zesklovatí
Poté nalijeme do hrnce vodu
Přikryjeme pokličkou a necháme na mírném ohni vařit
Během toho rozklepneme dvě vejce do misky, rozkvedláme, přidáme chilli nebo jiné oblíbené koření, pak vsypeme postupně trochu krupičky, až z toho vznikne kaše
Nakrájíme na kostičky tvrdý sýr
Po pomalém uvaření cibule dochutíme solí a pepřem, majoránkou podle naší chuti
V průběhu přiléváme horkou vodu (uvařenou v konvici)
Vaříme asi hodinu až hodinu a půl
Poslední fáze před podáváním je za míchání polévky vlít krupičnou kaši
Při servírování uždibneme trochu petrželky a vhodíme do nalité polévky v talíři, kdo má rád, může si přidat i sýr