Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Česnekové máslo

do 10 minut
Česnekové máslo
Česnekové máslo Autor: Thinkstock
Vyrobte si dostatečnou zásobu česnekového másla, tohle spojení chutí je totiž univerzálně použitelné a hodí se do mnoha pokrmů, takže bude rychle ubývat :)
Reklama

Suroviny

Reklama

Postup

  1. Rozmíchejte změklé máslo v misce, až bude pěkně povolené a krémové. Oloupané stroužky česneku nadrťte lisem na česnek a smíchejte se solí. Nebo můžete použít hmoždíř a hrubozrnnou sůl. Důkladně promíchejte s máslem a dochuťte čerstvě mletým pepřem. Směs přendejte do plastové misky s víčkem a uchovávejte v lednici. Nebo ho zabalte do alobalu – do ruličky a dejte do mrazáku.
  2. Variace: Do česnekového másla můžete přidat hrst jemně nasekané hladkolisté petrželky nebo medvědího česneku. Chuti prospěje také šplíchanec citronové šťávy i trochu nastrouhané citronové kůry.
Reklama

Prima tip: Česnekové máslo použijte na topinky nebo na přípravu sendvičů, na pečené houby, grilované ryby, maso nebo ke kuřeti. Zkuste třeba ochucené máslo vtlačit pod kůži kuřete před pečením. Maso bude šťavnaté a s výraznou chutí.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama