Head
- mozzarella 3 kusy
Suroviny
- cukr ( - volitelné ) 1 lžička
- hladká mouka 130 g
Head
- olivový olej 1 dávka
Suroviny
- voda 100 ml
- olej 50 g
- sůl 2 lžičky
- celozrnná mouka 100 g
- hladká mouka 33 g
Postup přípravy
1. Mozzarellu a rajčata nakrájíme na plátky, vyskládáme je střídavě na tác či talíř, posypeme čerstvou bazalkou, pokapeme olivovým olejem a dochutíme lahodným balzamikem. Podáváme s domácím pečivem.
2. Na omládek (kvásek) na pečivo nejprve smícháme ve 100 ml vody droždí, lžíci cukru a hladkou mouku. Necháme asi 45 minut vykynout a teprve pak přidáme podmáslí, decilitr vody, olej, sůl, celozrnnou a hladkou mouku. Vymícháme s kváskem a necháme asi hodinu dál kynout. Vytvarujeme hvězdičky, bagetky apod. a upečeme na plechu a pečicím papíru v horké troubě.