Suroviny
- rajče cca 20 ks
- mozzarella 400 g
- nakládaná rajčata 280 g
- bageta 2 ks
- máslo cca 100 g
- česnek cca 1-2 kus
- bylinky
- olivový olej
Postup přípravy
Rajčata nakrájíme na stejnoměrné plátky a posléze do nich zlehka natlačíme kousky mozarelly
Narovnáme v přiměřeném množství na talíř a případně ozdobíme nakládanými rajčaty
V toastovači či v troubě nahřejeme bagetu rozkrojenou na půlky a natřeme česnekovo-bylinkovým máslem, které připravíme utřením másla, česneku a bylinek
Rajčata s mozarellou pokapeme panenským olivovým olejem a servírujeme s bagetou
Caprese a bageta s česnekovo-bylinkovým máslem
Ingredience:
- cca 20 středně velkých rajčat
- 400 g mozarelly (1 větší kus)
- 280 g nakládaných rajčat (sklenička)
- 2 střední bagety
- cca 100 g másla
- cca 1–2 stroužky česneku
- bylinky (bazalka, pažitka, petrželka)
- panenský olivový olej, sůl