Najděte si recept
Na co máte chuť?

Bylinkový kapr s hlívou v alobalu
Suroviny (4 porce)
- porcovaný kapr 800 g
- čerstvá citronová šťáva
- drcený kmín
- petrželka
- kopr
- Pažitka
- Máslo 100 g
- hlíva 100 g
- Cibule
- Sůl
Postup
- Porce ryby pokapejte citronovou šťávou, osolte a okmínujte. Připravte si 4 čtverce alobalu, které vymazejte trochou másla. Petrželku, kopr a pažitku nasekejte nadrobno a utřete se změklým zbylým máslem.
- Na střed každého alobalu položte hlívu rozebranou na jednotlivé plodnice, na ně položte porce kapra, které z obou stran potřete bylinkovým máslem, poklaďte cibulí nakrájenou na měsíčky. Alobal pečlivě uzavřete.
- Položte na plech a dejte na 30 minut péci do trouby předehřáté na 180 °C.
Bylinkový kapr s hlívou v alobalu Foto: Sladkovodní kuchařka
Sladkovodní kuchařka
Sladkovodní ryby si svou kuchařku zasloužily nejenom obsahem zdraví prospěšných látek, ale i skvělou chutí, a navíc i snadnou dostupností. Vždyť Česká republika je zemí rybníků, řek a rybářů. Přesto je spotřeba ryb dlouhodobě poměrně nízká, i proto, že si mnoho lidí s jejich úpravou neví rady. Jenže kde najít inspiraci, jak rybí maso chutně a snadno připravit?
Autor Milan Palička se rozhodl široké veřejnosti zpřístupnit své osvědčené rodinné recepty i speciality svých přátel. Sladkovodní kuchařka, výpravná česká kuchařka pro vaření ze sladkovodních ryb, je věnována všem, kdo si chtějí pochutnat na nápaditě upravené rybě, ale přitom vařit rychle a nenáročně.
Kniha obsahuje více než 250 receptů, doplněných celostránkovými fotografiemi hotových jídel.
Knihu vydalo nakladatelství Smart Press.