Suroviny
- kapr (porcovaný) 800 g
- citronová šťáva
- drcený kmín
- petrželka
- kopr
- pažitka
- máslo 100 g
- hlíva ústřičná 100 g
- cibule
- sůl
Postup přípravy
- Porce ryby pokapejte citronovou šťávou, osolte a okmínujte. Připravte si 4 čtverce alobalu, které vymazejte trochou másla. Petrželku, kopr a pažitku nasekejte nadrobno a utřete se změklým zbylým máslem.
- Na střed každého alobalu položte hlívu rozebranou na jednotlivé plodnice, na ně položte porce kapra, které z obou stran potřete bylinkovým máslem, poklaďte cibulí nakrájenou na měsíčky. Alobal pečlivě uzavřete.
- Položte na plech a dejte na 30 minut péci do trouby předehřáté na 180 °C.