Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Bruschetta s hráškem, mozzarellou a fíkem

6 porcí
do 30 minut
Bruschetta s hráškem, mozzarellou a fíkem
Bruschetta s hráškem, mozzarellou a fíkem Autor: profimedia.cz
Dokonalý jarní předkrm, po kterém se zaručeně zapráší. Sladký hrášek se svěží mátou spolu tvoří neodolatelnou kombinaci.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Ciabattu nakrájejte na krajíce a nasucho je opečte v troubě nebo toastovači.
  2. Hrášek, mátu a crѐme fraîche rozmixujte, aby vzniklo hrubší nebo hladší pyré. Ochuťte ho solí a pepřem.
  3. Pyré rozetřete na opečené kousky ciabatty. Navrch rozložte sýr, rozkrojené fíky, pokapejte olivovým olejem a ozdobte lístky bazalky.
  4. Prima tip: Pravá mozzarella, chráněná ochrannou známkou, se připravuje z mléka buvolic (mozzarella di buffala) a vyniká jemnou, sladkou chutí. Seženete ji v obchodech s italskými specialitami, ale je samozřejmě dražší, než běžně dostupná mozzarella z kravského mléka.
Reklama

Bruschetta s hráškem, mozzarellou a fíkem  Foto:

Bruschetta s hráškem, mozzarellou a fíkem, foto: Profimedia.cz

Další neodolatelné recepty z mladého hrášku, ale i karotky, špenátu a medvědího česneku, najdete v časopise Prima FRESH, který je právě v prodeji:

Prima FRESH jaro 2015

Přivítejte jaro s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama