Suroviny
- hrášek, čerstvý nebo mražený, krátce povařený v horké vodě 340 g
- čerstvá máta, nasekaná 1 lžíce
- créme fraiche 1/2 hrnku
- ciabatta 1 ks
- mozzarella nakrájená na plátky 1 koule
- zralé fíky 3 ks
- extra panenský olivový olej na pokapání
- Sůl
- čerstvě namletý černý pepř
- lístky čerstvé bazalky na ozdobu
Postup přípravy
- Ciabattu nakrájejte na krajíce a nasucho je opečte v troubě nebo toastovači.
- Hrášek, mátu a crѐme fraîche rozmixujte, aby vzniklo hrubší nebo hladší pyré. Ochuťte ho solí a pepřem.
- Pyré rozetřete na opečené kousky ciabatty. Navrch rozložte sýr, rozkrojené fíky, pokapejte olivovým olejem a ozdobte lístky bazalky.
- Prima tip: Pravá mozzarella, chráněná ochrannou známkou, se připravuje z mléka buvolic (mozzarella di buffala) a vyniká jemnou, sladkou chutí. Seženete ji v obchodech s italskými specialitami, ale je samozřejmě dražší, než běžně dostupná mozzarella z kravského mléka.