Suroviny
- rajče 500 g
- pepř 1 špetka
- sůl 1 špetka
- olivový olej 1 dávka
- česnek 5 stroužek
- bazalka 1 dávka
- ciabatta 1 kus
- mozzarella 1 kus
Postup přípravy
1. Rozpálíme pánev a na olivovém oleji orestujeme tři stroužky česneku. Poté odstavíme a v česnekovém oleji namáčíme z jedné strany plátky nakrájené ciabatty. Takto připravené pečivo vložíme na plech s pečicím papírem a pečeme asi pět minut při 200 stupních. Nebo česnek vyndáme, na česnekovém oleji plátky veky po obou stranách osmažíme a dáme odsát na papír.
2. Rajčata nakrájíme hodně nadrobno. Zakápneme je olivovým olejem a dochutíme pepřem, solí, dvěma stroužky prolisovaného česneku a najemno nasekanou čerstvou bazalkou. Vše promícháme. Směsí potíráme opečené ciabatty. Dle chuti můžeme tousty zapéct s plátky mozzarelly, případně sýrem bruschettu jen obložit.