Dezert
- tuk 125 g
Polévka
- špenát 100 g
- smetana 150 ml
- olivový olej 3 kus
- sůl 1 lžíce
- česnek 3 kus
- krutony 1 dávka
- parmezán 1 kus
- šlehačka 1 kus
- petržel 1 kus
- jíška 1 dávka
- nové koření 3 kus
- muškátový oříšek 1 kus
Postup přípravy
1 Ve vodě rozpustíme tuk, do kterého přidáme směs na těsto. Rychle mícháme, aby se směs nepřipalovala, a až je těsto hladké, tak ho dáme vychladnout. Do vychladlého těsta zašleháme tři celá vejce. 2. Těsto dáme do „zdobičky“ a vytvoříme malé věnečky o třícentimetrovém průměru. Pečeme v předehřáté troubě 30 minut. Vychladlé věnečky rozkrojíme napůl a naplníme krémem. Pocukrujeme.3. Na krém zahřejeme dvě třetiny mléka a ve zbylé třetině rozmícháme směs na přípravu krému. Vmícháme do teplého mléka a vaříme jako pudink. Utřeme máslo s cukrem a přidáme vychlazený pudink, kterým pak plníme věnečky. Teplota: 160 a 100°CVhodné pro vegetariány: anoPočet porcí: 5Obtížnost: pro mírně pokročiléNárodní kuchyně: česká/ francouzskáDoba přípravy: 2 - 3 hodinyČas vaření: 2 - 3 hodiny včetně chladnutíRecipe category: moučník/ pečení/vaření
Polévka:Brokolicová krémová polévka
postup:Na olivovém oleji krátce orestujeme vymačkaný česnek, který nesmí zhnědnout, jinak zhořkne. Přidáme nastrouhanou mrkev, petržel, chvíli restujeme, zalijeme litrem vody, přidáme nové koření a muškátový oříšek a sůl a čtvrt hodiny vaříme a poté přecedíme. Do vývaru přidáme nakrájenou brokolici a špenát, vaříme dalších pět minut a zahustíme jíškou. Přidáme smetanu, lžíci nastrouhaného parmazánu, stroužek vymačkaného česneku a vše rozmixujeme. Polévku na talíři ozdobíme malou uvařenou růžičkou brokolice, šlehačkou a hostům nabídneme krutony k podávání.