Suroviny
Postup přípravy
Brambory omyjeme, oloupeme, nakrájíme a uvaříme v osolené vodě. Měkké scedíme, přidáme máslo, smetanu a prošleháme ručním tyčovým mixérem.
Vepřovou panenku očistíme, naporcujeme, osolíme a opepříme, můžeme okořenit farmářským kořením. Rozpálíme pánev a na pár kapkách horkého oleje zprudka necháme maso zatáhnout ze všech stran. Potom ztlumíme plamen a maso necháme zvolna na pánvi dodělat, podle toho jak ji chceme mít propečenou. Z výpeku pak v pánvi doděláme šťávu.
Nakrájíme si nahrubo cibuli a tu necháme zesklovatět na pánvi, pak přidáme nakrájenou slaninu, orestujeme a na konec přidáme fazolové lusky, těsně před koncem přidáme nadrobno nakrájeny česnek. Vše orestujeme.