Suroviny
Postup přípravy
Speciální výbava:
kuchyňský provázek
Místo svíčkové můžete použít 6 bifteků (každý by měl mít asi 150 g), místo slaniny lze použít pancetta
Pusťte se do toho:
1. Plátky svíčkové nebo bifteky oviňte proužkem
slaniny a zavažte je kuchyňským provázkem.
2. Víno nalijte do misky a k němu přidejte šalotku,
celer, mrkev, česnek, bobkový list a tymián. Do steaků
po obou stranách vetřete olej a dejte je do zapékací
mísy. Zalijte maso nejprve směsí zeleniny s vínem
a poté ginem. Zbytek oleje nalijte na maso, přikryjte
je mikrotenovou fólií a na 2-4 hodiny je nechte marinovat
v lednici. Během této doby nezapomeňte steaky
několikrát otočit.
3. Připravte gril k přímému grilování a rozpalte ho
na vysokou teplotu. Okartáčujte rošt a potřete ho
olejem.
4. Vyndejte maso z marinády a osušte ho papírovou
utěrkou. Steaky z obou stran osolte, opepřete
a dejte na rozpálený rošt. Grilujte je 4-5 minut,
pokud je chcete mít propečené na medium.
Kleštěmi obraťte steaky i na výšku, aby se i slanina
opekla dokřupava.
5. Hotové bifteky servírujte do nízké mísy, potřete
je máslem a nechte 3-5 minut v klidu. Stáhněte
z nich provázky. Steaky můžete podávat se šalotkovou omáčkou.