Omáčky k masu
- brusinky 150 g
Karamelizovaná cibule na červeném víně
- olivový olej 2 lžíce
Hlavní chod biftek z pravé svíčkové, grilovaná zelenina, pečený brambor
Postup přípravy
Svíčkovou naporcujeme, osolíme a vetřeme čerstvě nadrcený pepř. Každý kousek stáhneme nití na vaření, aby držel tvar, a necháme odpočinout. Poté položíme do kontaktního grilu, kde grilujeme podle přání hostů na stupeň rare, medium či well done.
Brambory lehce předvaříme, vyndáme z vody, osolíme, potřeme máslem a zabalíme do alobalu. Prudce pečeme 20 minut, poté alobal shrneme do půlky brambor, nařízneme a přidáme česnekový dip.
Na česnekový dip smícháme majonézu s prolisovaným česnekem, přimícháme lžíci citronové šťávy, sůl a pepř.
Omáčky k masu Brusinková
Ingredience: 150 g brusinek50 ml čerstvé šťávy z pomerančůnastrouhaná kůra (2 pomeranče)nové kořeníčerný pepř1 lžíce pomerančového likéru
postup:
Všechny suroviny kromě likéru prošleháme v kastrůlku a při mírné teplotě necháme za stálého míchání zvolna probublávat, dokud omáčka nezhoustne. Na závěr přidáme pomerančový likér. Karamelizovaná cibule na červeném víně
Ingredience: cibule2 lžíce olivového oleje2 lžíce másla½ lžičky soli½ lžičky bílého pepře4 bobkové listysklenice červeného vína1 lžička balsamicašpetka červené paprikylžička medulžíce třtinového cukru
postup:
Na oleji osmahneme cibulku, dokud nezezlátne. Přidáme postupně všechny ostatní suroviny, tekuté jako první. Vaříme pozvolna 3 až 4 minuty.
Hlavní chod Biftek z pravé svíčkové, grilovaná zelenina, pečený brambor
Ingredience:
- 800 g hovězí svíčkové
- pepř, sůl
- brambory
- česnek
- majonéza
- citronová šťáva
- červená a bílá paprika
- lilek