Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Škola vaření
  • Recepty z TV
  • Speciál: Jablka
  • Těhotnej kuchař
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Škola vaření
    • Recepty z TV
    • Speciál: Jablka
    • Těhotnej kuchař
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Prima Fresh ■ Prima Fresh Články ze světa vaření Kam za jídlem
Kam za jídlem

Hit týdne

Další hity

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Živáňská vepřová pečeně
Živáňská vepřová pečeně
Populární
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem

Bar Prolog oslavil 1. narozeniny a představil nové koktejlové menu

Bar Prolog představil nové koktejlové menu

Bar Prolog představil nové koktejlové menu Zdroj: archiv Bar Prolog

  • Zavřít
Bar Prolog představil nové koktejlové menu

Bar Prolog představil nové koktejlové menu Zdroj: archiv Bar Prolog

V rámci oslav prvního výročí fungování baru Prolog na pražském Andělu bylo uvedeno nové koktejlové menu, na jehož přípravě se osobně podílely významné persony koktejlové kultury – Erik Lorincz a Achim Šipl.

Seznam.cz banner

O podniku Prolog – The Exceptional Cocktail Bar

Výjimečný bar Prolog najdete poblíž zastávky metra Anděl a jeho koktejlový koncept je prezentován jako bar s duší. Podnik se totiž nechal inspirovat obecně rozšířeným výzkumem amerického lékaře Duncana MacDougalla z roku 1907, který stanovil váhu lidské duše na 21 g. A právě toto magické číslo je ústředním motivem celého konceptu, jenž se odráží i na skladbě koktejlového lístku, neboť v něm najdete 21 originálních a nezapomenutelných koktejlů.

A právě novou "sedmičku" koktejlů pod hlavičkou Specials připravili světoznámí barmani v rámci narozeninové oslavy.

O koktejlech a patronech nového menu

Erik Lorincz je od roku 2010 šéfbarmanem ve slavném American Baru v legendárním londýnském hotelu Savoy, přičemž jeho kariéra začínala kdysi v Praze a v Bratislavě. Během let získal celou řadu ocenění, z nichž za zmínku stojí například vítězství v prestižní soutěži World Class Cocktail Competition v roce 2010 nebo úspěchy z Tales of the Cocktail, kde v roce 2011 vyhrál American Bar hotelu Savoy první místo v kategorii Nejlepší hotelový bar na světě a Erik získal titul International Bartender of the Year. Časopis GQ jej zároveň označil jako jednu ze 100 nejlepších věcí v Londýně. V současnosti rovněž, kromě svého působení v hotelu Savoy, cestuje po celém světě, kde mimo jiné prezentuje vlastní exkluzivní řadu koktejlových pomůcek s názvem Birdy v unikátním japonském designu.

Prezentované koktejly:

GREEN PARK

Green Park byl široké veřejnosti otevřen v roce 1826. Téhož roku byl v západním konci parku postaven oblouk oslavující slavná vítězství vévody z Wellingtonu. Podobně lze tak slavit spojením ginu Tanqueray No.10, čerstvé citronové šťávy, bazalky, bílku, cukru a celerových bitters.

COFFEE BOULEVARDIER

Ve dvacátých letech vycházel magazín The Boulevardier, který dal stejné jméno i jednomu z velmi klasických koktejlů. Ten je však ozvláštněn kromě whiskey Bulleit Rye, Campari a vermutu také o kávu a pomerančový prach.

ROZHOVOR Erik Lorincz: Prozradím vám, na jaký drink sbalíte každého chlapa
Prima maminka

ROZHOVOR Erik Lorincz: Prozradím vám, na jaký drink sbalíte každého chlapa

EL BULLI

Slavnou španělskou experimentální restauraci šéfkuchaře Ferrana Adrii zřejmě není třeba dlouze představovat, a tak lze očekávat delikátní snoubení chutí tequily Don Julio s černým pepřem, yuzu, čerstvou citronovou šťávou, agáve sirupem a avokádem.

NAPOLEON’S WISH

Obyvatelem londýnské adresy 27b Canonbury Square byl mnohdy kontroverzní spisovatel George Orwell, jehož velmi známá knížka Farma zvířat se díky touhám jedné ze svých postav stala inspirací pro tento koktejl z whisky Johnnie Walker Gold, Calvadosu, sladkého vermutu a Peychaud bitters.

Achim Šipl je profesionální barman zabývající se progresivní mixologií. V rámci svého více než dvacetiletého působení za barem získal několik prestižních ocenění jako např. vítězství v The European Friendship Cup v Moskvě v roce 2012 nebo titul světového šampiona na Mistrovství světa v míchání nealkoholických nápojů v roce 2013. Naplno se věnuje vzdělávacím kurzům, psaní odborných textů a knih či speciálním cateringovým službám s prvky molekulární mixologie. Momentálně působí ve společnosti Rudolf Jelínek jako Globální ambasador ovocných destilátů a jako Brand Manager značky Saint James pro Českou republiku.

Prezentované nealkoholické koktejly:

SLASH SMASH

Snahy zastavit stárnutí jdou ruku v ruce s přirozenou lidskou marnivostí a málokdy mají valného úspěchu. To ovšem neplatí pro jemný květinový nápoj z jahod, červené papriky a karamelu.

COU COU

Soutěžní koktejl, jehož předlohou byla mladá láska odehrávající se uprostřed ovocných sadů, v sobě skrývá prémiový genmaicha čaj, hruškový a broskvový džus, exotické yuzu pyré, kokosový olej a perlivou vodu.

CASCARA

Přemýšlíte nad čajem? Přemýšlíte nad kávou? Nedělejte kompromisy a dejte si čaj Cascara, vyráběný z usušených kávových slupek, který servírujeme s trochou agávového sirupu a sušenými banány.

Pokud hledáte výjimečné místo, které stojí za návštěvu a dokážete ocenit kreativní a neotřelý přístup, je Bar Prolog pro vás to pravé. Na této úrovni jsou už koktejly malá umělecká díla, která degustujte stejně jako menu ve fine-diningové restauraci. Vše hraje roli – vzhled, vůně i chuť... V době předvánočních setkávání s přáteli je Bar Prolog naším tajným tipem, kde si to opravdu užijete!

(klam)

Sdílejte článek
Štítky čaj káva whisky restaurace cukr narozeniny barman koktejl sirup gin bílek koktejl bar Prolog koktejlový bar

Návrhy pro vás

Řepné ravioly s modrým sýrem a datlemi – elegantní a efektní předkrm jako z restaurace Předkrmy a chuťovky

Řepné ravioly s modrým sýrem a datlemi – elegantní a efektní předkrm jako z restaurace

Pikantní mleté hovězí maso po korejsku – rychlá exotika pro všední den Maso

Pikantní mleté hovězí maso po korejsku – rychlá exotika pro všední den

Staročeská couračka – tradiční polévka s kysaným zelím a bramborami ve veganské verzi Polévky

Staročeská couračka – tradiční polévka s kysaným zelím a bramborami ve veganské verzi

Hruškový koláč s mandlemi podle Bread Society – dokonalá souhra chutí i vítaný protiklad struktur Sladké

Hruškový koláč s mandlemi podle Bread Society – dokonalá souhra chutí i vítaný protiklad struktur

Slaní šneci se zelím a škvarky – oblíbená chuťovka s typicky českým šmrncem Předkrmy a chuťovky

Slaní šneci se zelím a škvarky – oblíbená chuťovka s typicky českým šmrncem

Husí kaldoun s játrovým knedlíčkem – sváteční polévka ze staročeské kuchyně Polévky

Husí kaldoun s játrovým knedlíčkem – sváteční polévka ze staročeské kuchyně

Zapečený rýžový nákyp s dýní, cuketou a sýrem – podzimní pečená dobrota plná barev i chutí Přílohy

Zapečený rýžový nákyp s dýní, cuketou a sýrem – podzimní pečená dobrota plná barev i chutí

Čočka s barevnou paprikou a zapečenými vejci – rychlé, syté a barevné jídlo z jedné pánve Vegetariánské

Čočka s barevnou paprikou a zapečenými vejci – rychlé, syté a barevné jídlo z jedné pánve


Přečtěte si také

Předkrmy a chuťovky
Řepné ravioly s modrým sýrem a datlemi – elegantní a efektní předkrm jako z restaurace

Řepné ravioly s modrým sýrem a datlemi – elegantní a efektní předkrm jako z restaurace

Prostřeno!
Prostřeno: Salát s kuřecím Kkanpunggi

Prostřeno: Salát s kuřecím Kkanpunggi

Prostřeno!
Prostřeno: Kimchi Jjigae

Prostřeno: Kimchi Jjigae

Prostřeno!
Prostřeno: Bulgogi hovězí se zeleninou a rýží

Prostřeno: Bulgogi hovězí se zeleninou a rýží

Prostřeno!
Prostřeno: Rýžové noky s medem, ovocem a zmrzlinou

Prostřeno: Rýžové noky s medem, ovocem a zmrzlinou

Maso
Pikantní mleté hovězí maso po korejsku – rychlá exotika pro všední den

Pikantní mleté hovězí maso po korejsku – rychlá exotika pro všední den

Polévky
Staročeská couračka – tradiční polévka s kysaným zelím a bramborami ve veganské verzi

Staročeská couračka – tradiční polévka s kysaným zelím a bramborami ve veganské verzi

Soutěžící
Vojtěch Moskáĺ si chce otevřít korejské bistro

Vojtěch Moskáĺ si chce otevřít korejské bistro

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Těstoviny
Dýňové carbonara – podzimní variace na klasický recept podle Zdeňka Pohlreicha

Dýňové carbonara – podzimní variace na klasický recept podle Zdeňka Pohlreicha

Lazy ravioli lasagna aneb líné lasagne s rajčatovou omáčkou a mletým masem Těstoviny
6

Lazy ravioli lasagna aneb líné lasagne s rajčatovou omáčkou a mletým masem

Pappardelle al Cinghiale – čerstvé pappardelle s pomalu dušeným ragú z divočáka podle restaurace Rossopomodoro Těstoviny

Pappardelle al Cinghiale – čerstvé pappardelle s pomalu dušeným ragú z divočáka podle restaurace Rossopomodoro

Sladké
Hruškový koláč s mandlemi podle Bread Society – dokonalá souhra chutí i vítaný protiklad struktur

Hruškový koláč s mandlemi podle Bread Society – dokonalá souhra chutí i vítaný protiklad struktur

Medové řezy s karamelovým krémem – vláčný dezert s kondenzovaným mlékem, který se rozplývá na jazyku Sladké

Medové řezy s karamelovým krémem – vláčný dezert s kondenzovaným mlékem, který se rozplývá na jazyku

Kakaový závin z kynutého těsta s tvarohem – vláčný moučník k odpolední kávě Sladké

Kakaový závin z kynutého těsta s tvarohem – vláčný moučník k odpolední kávě

Maso
Pikantní mleté hovězí maso po korejsku – rychlá exotika pro všední den

Pikantní mleté hovězí maso po korejsku – rychlá exotika pro všední den

Husí kaldoun s játrovým knedlíčkem – sváteční polévka ze staročeské kuchyně Polévky

Husí kaldoun s játrovým knedlíčkem – sváteční polévka ze staročeské kuchyně

Vepřová játra na smetaně s paprikou – krémová a pestrobarevná klasika, kterou si zamilujete Maso

Vepřová játra na smetaně s paprikou – krémová a pestrobarevná klasika, kterou si zamilujete

Přílohy
Zapečený rýžový nákyp s dýní, cuketou a sýrem – podzimní pečená dobrota plná barev i chutí

Zapečený rýžový nákyp s dýní, cuketou a sýrem – podzimní pečená dobrota plná barev i chutí

Loudavé vaření: Květáková krémová polévka na indický způsob připravená v pomalém hrnci Polévky

Loudavé vaření: Květáková krémová polévka na indický způsob připravená v pomalém hrnci

Zapékaná kořenová zelenina se sýrem – barevná příloha, která okouzlí vzhledem i chutí Zelenina

Zapékaná kořenová zelenina se sýrem – barevná příloha, která okouzlí vzhledem i chutí

Nápoje
Zlatý vír ve sklenici: Horse's Neck – objevte klasický koktejl s elegancí v každém loku

Zlatý vír ve sklenici: Horse's Neck – objevte klasický koktejl s elegancí v každém loku

Káva s houbou reishi – nevšední podzimní nápoj s kardamomem a medem Nápoje

Káva s houbou reishi – nevšední podzimní nápoj s kardamomem a medem

Dva drinky, jeden večer. Okouzlí vás spíše Aperol či Campari Spritz? Nápoje
12

Dva drinky, jeden večer. Okouzlí vás spíše Aperol či Campari Spritz?

Recepty
Wrap s tuňákovým salátem z konzervy, avokádem, rajčaty a jogurtovo-majonézovým dipem

Wrap s tuňákovým salátem z konzervy, avokádem, rajčaty a jogurtovo-majonézovým dipem

Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček Ryby a mořské plody
5

Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček

Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem Ryby a mořské plody
7

Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem

Polévky
Staročeská couračka – tradiční polévka s kysaným zelím a bramborami ve veganské verzi

Staročeská couračka – tradiční polévka s kysaným zelím a bramborami ve veganské verzi

Husí kaldoun s játrovým knedlíčkem – sváteční polévka ze staročeské kuchyně Polévky

Husí kaldoun s játrovým knedlíčkem – sváteční polévka ze staročeské kuchyně

Loudavé vaření: Květáková krémová polévka na indický způsob připravená v pomalém hrnci Polévky

Loudavé vaření: Květáková krémová polévka na indický způsob připravená v pomalém hrnci

Předkrmy a chuťovky
Řepné ravioly s modrým sýrem a datlemi – elegantní a efektní předkrm jako z restaurace

Řepné ravioly s modrým sýrem a datlemi – elegantní a efektní předkrm jako z restaurace

Slaní šneci se zelím a škvarky – oblíbená chuťovka s typicky českým šmrncem Předkrmy a chuťovky

Slaní šneci se zelím a škvarky – oblíbená chuťovka s typicky českým šmrncem

Asijský wrap s tofu podle Kevina z restaurace Sia – rychlý oběd, který má šmrnc Předkrmy a chuťovky

Asijský wrap s tofu podle Kevina z restaurace Sia – rychlý oběd, který má šmrnc

Polévky
Staročeská couračka – tradiční polévka s kysaným zelím a bramborami ve veganské verzi

Staročeská couračka – tradiční polévka s kysaným zelím a bramborami ve veganské verzi

Čočka s barevnou paprikou a zapečenými vejci – rychlé, syté a barevné jídlo z jedné pánve Vegetariánské

Čočka s barevnou paprikou a zapečenými vejci – rychlé, syté a barevné jídlo z jedné pánve

Zapékaná kořenová zelenina se sýrem – barevná příloha, která okouzlí vzhledem i chutí Zelenina

Zapékaná kořenová zelenina se sýrem – barevná příloha, která okouzlí vzhledem i chutí

Sladké
Hruškový koláč s mandlemi podle Bread Society – dokonalá souhra chutí i vítaný protiklad struktur

Hruškový koláč s mandlemi podle Bread Society – dokonalá souhra chutí i vítaný protiklad struktur

Babiččiny jablečné řezy z litého těsta podle V kuchyni vždy otevřeno Sladké

Babiččiny jablečné řezy z litého těsta podle V kuchyni vždy otevřeno

Křehký ovocný závin s jablky, brusinkami a sušenými třešněmi – sladká vůně podzimu Sladké

Křehký ovocný závin s jablky, brusinkami a sušenými třešněmi – sladká vůně podzimu

Saláty
Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat

Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce Saláty

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce

Krůtí kebab z mletého masa na špejli – šťavnatá pochoutka z grilu s osvěžujícím salátem Maso

Krůtí kebab z mletého masa na špejli – šťavnatá pochoutka z grilu s osvěžujícím salátem

Přílohy
Zapečený rýžový nákyp s dýní, cuketou a sýrem – podzimní pečená dobrota plná barev i chutí

Zapečený rýžový nákyp s dýní, cuketou a sýrem – podzimní pečená dobrota plná barev i chutí

Bramborové knedlíky plněné pražskou šunkou se zadělávaným zelím podle Lokálu Maso

Bramborové knedlíky plněné pražskou šunkou se zadělávaným zelím podle Lokálu

Kynutý hrnkový knedlík plněný trhaným kuřetem s paprikovou omáčkou podle Marka Fichtnera Omáčky

Kynutý hrnkový knedlík plněný trhaným kuřetem s paprikovou omáčkou podle Marka Fichtnera

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Newsletter

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background

prima-cnn-news

ON-LINE: Předsedou Poslanecké sněmovny byl zvolen Okamura. Dostal 107 hlasů Sněmovna se vysmála Hřibovi: Vymyslete něco jiného, reagovala na neobvyklý návrh Kovářová Je tu zářivý superúplněk, obří Měsíc je ale iluze. Reálné srovnání překvapí

prima-zeny

Vanilly se zhroutila a několikrát brečela. Ostatní si myslí, že nezvládá roli zrádkyně Syn Romana Zacha o vztahu s otcem: Zlepšilo se to, když jsem se odstěhoval, přiznal To si děláte srandu. Vojta Kotek dostal kohouta, kterého mu Ráďa výslovně zakázala

prima-zoom

Proč musí lidstvo kolonizovat galaxii? Letadlo mířící na Havaj zmizelo v moři plamenů. Jeho explozivní havárii zachytilo video Největší a nejzářivější superúplněk roku 2025 je tady. Nepropásněte úžasnou podívanou

prima-fresh

Řepné ravioly s modrým sýrem a datlemi – elegantní a efektní předkrm jako z restaurace Pikantní mleté hovězí maso po korejsku – rychlá exotika pro všední den Staročeská couračka – tradiční polévka s kysaným zelím a bramborami ve veganské verzi

prima-cool

Znáte nejvíc sexy muže světa? Tohle není vtip: Mumie 4 s Brendanem Fraserem má scénář a chystá se na natáčení Spider-Manovský propadák byl totálním hitem na Netflixu. Může to změnit klíčové smlouvy

playboy

Co vás čeká v magazínu Playboy červenec – srpen 2025? Playboy v Česku pokračuje. Letní vydání s Lyndah Célin Broda potvrzuje sílu značky Věční dramatici a mistři výmluv: Pět znamení emocionálních analfabetů

lajk

Martyho frky: Táta kvůli mému humoru málem přišel o práci, vypráví kontroverzní Řezník Rapper Vercetti vyfasoval na Slovensku 5 let vězení, pak bude ze země vyhoštěn Nový objev Kazmy? Blondýnka se s ním vodí za ruce a fotí se na místě jako Rosecká

prima-living

Vila Petra Kellnera je na prodej za 50 milionů. Nového majitele čeká rekonstrukce Co s dýněmi po Halloweenu? Pochoutka pro slepice a veverky i květináč Spadané listí v zahradě: Kde nesmí zůstat a jak ho využít jako mulč?

Populární témata

Jak zhubnout Nejlepší filmy 2024 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby ZOO Nové začátky Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Volby 2025 Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nahlásit chybu Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.