Postup přípravy
- olej 1 dávka
Postup přípravy
- pepř 1 dávka
Hlavní chod
- máslo 50 g
Postup přípravy
Na slanině si opečeme cibuli a uděláme si jíšku. Zalijeme vodou a s pokrájenou mrkví a na kostičky nakrájenými bramborami si spolu s kostkou masoxu a s předvařenou čočkou uvaříme polévku. Dochutíme solí a pepřem, kdo chce, může i drceným česnekem a podáváme. Teplota: 160 a 100 °CVhodné pro vegetariány: nePočet porcí: 5Obtížnost: pro začátečníkyNárodní kuchyně: českáDoba přípravy: 1–30 minutČas vaření: 30–60 minutRecipe category: polévka/ restování/ vaření
Hlavní chod:Babiččino dušené hovězí se smetanou, pečené bramborypostup:Hovězí maso nakrájíme na nudličky, papriky a rajčata na kousky, cibuli na kostičky. Cibuli osmažíme, přidáme maso, zeleninu, masox, podle potřeby podlijeme vodou a dáme dusit do tlakového hrnce na hodinu.Brambory předvaříme ve slupce, rozkrojíme na půl a dáme dopéct do trouby potřené rozpuštěným máslem s kořením. Na talíři podléváme maso smetanou.
Polévka:
Čočková polévka se slaninou
Hanačky nebyly velkými fanynkami luštěninových polévek, které jim navíc nepřipadají jako vhodné ke společenské večeři
Ingredience:
100 g anglické slaniny
100 g předvařené čočky
1 cibule
3 mrkve
2 brambory
mouka na zahuštění
1 masox
sůl a pepř