Suroviny
- bobkový list 1
- sůl
- pepř
- kečup 4 PL
- cibule 150 g
- rajský protlak 2 PL
- okurka 4
- vepřová kýta 650 g
- olej 70 ml
- pepř 5 kuliček
- hladká mouka 3 PL
Postup přípravy
- Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Maso očistíme a pokrájíme na nudličky. V hrnci rozehřejeme olej, osmahneme cibuli, přidáme maso a za stálého míchání osmahneme. Přikryjeme pokličkou a dusíme ve vlastní šťávě.
- Po vydušení maso zaprášíme moukou, podlijeme vodou, přidáme koření a dusíme, dokud není měkké. Před koncem dušení přidáme kečup s protlakem a okurky pokrájené na kostičky. Ještě chvilku dusíme a promícháme. Podáváme s dušenou rýží.
Autor receptu: Renáta Palicová