Humus s wasabi
- citron 1 kus
- olivový olej 1 kus
- wasabi pasta 1 dávka
- pepř 1 dávka
Postup přípravy
Rozkrojíme avokáda na půl, odstraníme pecku a slupku a dužinu dáme na hluboký talíř. Vidličkou rozdrtíme na jemnou hmotu. Nadrtíme česnek na talířku, utřeme se špetkou soli a důkladně promícháme s avokádem. Konečky kopru bez tvrdých stonků nakrájíme na dvoucentimetrové kousky a vmícháme je do avokáda. Čerstvé podáváme. Neskladujeme. Podáváme s opečenou houskou nebo na celozrnné bagetě nakrájené na kolečka. Teplota: 0°CVhodné pro vegetariány: anoPočet porcí: 4Obtížnost: pro začátečníkyNárodní kuchyně: mezinárodníDoba přípravy: 1-30 minutRecipe category: bez vaření/ chlazení/ předkrm Homus s wasabiCizrnovou pastu si můžeme koupit ve specializovaných arabských obchodech naloženou a hotovou, možná pochodíme i v supermarketu. Wasabi je ostrý japonský křenIngredience:450 g cizrny v konzervě1 stroužek česneku4 lžíce bílého nízkotučného jogurtu1 bio citron1 lžička extra panenského olivového olejewasabi pastasůl a pepř postup:Cizrnu propláchneme, důkladně osušíme a vsypeme do mixéru. Smícháme se všemi ostatními přísadami a důkladně rozmixujeme, až vznikne měkká a sametově jemná pasta. Dochutíme solí a pepřem a znovu promixujeme. Nakonec do hmoty vmícháme pastu wasabi podle chuti, doporučuji maximálně jednu až dvě lžičky. Pomazánku skladujeme v lednici zalitou tenkou vrstvou oleje. Podáváme s opečenou houskou nebo na celozrnné bagetě nakrájené na kolečka. Teplota: 0°CVhodné pro vegetariány: anoPočet porcí: 4Obtížnost: pro začátečníkyNárodní kuchyně: arabská/ japonskáDoba přípravy: 1-30 minutRecipe category: bez vaření/ chlazení/ předkrmPředkrmy:Avokádo s koprem a homus s wasabi
postup:Rozkrojíme avokáda na půl, odstraníme pecku a slupku a dužinu dáme na hluboký talíř. Vidličkou rozdrtíme na jemnou hmotu. Nadrtíme česnek na talířku, utřeme se špetkou soli a důkladně promícháme s avokádem. Konečky kopru bez tvrdých stonků nakrájíme na dvoucentimetrové kousky a vmícháme je do avokáda. Čerstvé podáváme. Neskladujeme. Podáváme s opečenou houskou nebo na celozrnné bagetě nakrájené na kolečka.Homus s wasabi
Cizrnovou pastu si můžeme koupit ve specializovaných arabských obchodech naloženou a hotovou, možná pochodíme i v supermarketu. Wasabi je ostrý japonský křen
postup:
Cizrnu propláchneme, důkladně osušíme a vsypeme do mixéru. Smícháme se všemi ostatními přísadami a důkladně rozmixujeme, až vznikne měkká a sametově jemná pasta. Dochutíme solí a pepřem a znovu promixujeme. Nakonec do hmoty vmícháme pastu wasabi podle chuti, doporučuji maximálně jednu až dvě lžičky. Pomazánku skladujeme v lednici zalitou tenkou vrstvou oleje. Podáváme s opečenou houskou nebo na celozrnné bagetě nakrájené na kolečka.
Předkrmy:
Avokádo s koprem a homus s wasabi
Dvě vegetariánské pomazánky, kam si David přidal „své“ netradiční suroviny – kopr a wasabi. Prý to odkoukal v Rakousku
Ingredience:
Na avokádo s koprem:
2 zralá hnědočerná avokáda
1 stroužek česneku
sůl
půl svazku čerstvého kopru