Na halušky
- brambory 6 kusů
Na halušky
- slanina 100 g
Head
Postup přípravy
1
V rozpáleném oleji orestujeme jehněčí, aby se maso zatáhlo.
Přidáme cibuli a česnek, bobkový list, tymián, pepř, římský kmín, skořici a papričky a pět minut za stálého míchání vaříme.
Přidáme citronovou kůru, rajčatovou pastu a víno a chvilku dusíme.
Přilijeme vývar a scezené artyčoky.
Opět přivedeme k varu, přikryjeme pokličkou a dáme na dvě hodiny dusit do trouby vyhřáté na 160 °C.
Servírujeme s haluškami, kuskusem nebo rýží.
2
Brambory na halušky rozsekáme v robotu na kaši.
Dle potřeby přidáme sůl, vejce a mouku.
Vznikne husté těsto.
Propasírujeme je přes haluškovač či síto do osolené vařící vody.
Přivedeme k varu, zamícháme odspoda a vaříme asi dvě minuty.
Drátěným cedníkem vybereme halušky z vody, propláchneme a dáme do připravené mísy s rozškvařenou slaninou a nasekanou petrželkou.
Promícháme.
Udržujeme teplé v mikrovlnné troubě.