Speciály

Překvapivé recepty s bublinkami aneb Jak využít při vaření prosecco, šampaňské nebo cider

V létě stoupá spotřeba oblíbených šumivých vín, sektů i pravého šampaňského, protože bublinky jsou krásně osvěžující. Stejně tak se v posledních letech zvedá zájem o jablečné cidery, které jsou příjemnou alternativou klasickým letním drinkům. Tyto oblíbené nápoje ale můžete využít i při vaření!

Nechceme vás přesvědčovat, že prosecco, šampaňské nebo cider patří spíše na talíře než do sklaničky :) Ale jako se podlévá maso vínem a zároveň se k tomu popíjí, stejně to jde i s "bublinkami"! A výsledek může být překvapivě lahodný...

Zkuste například oblíbenou zmrzlinu či sorbet servírovat zalitou trochou vychlazeného prosecca. Cider je zase výborný na podlévání masových pečínek, zvlášť když k tučnému masu přidáváte i jablka.

A kuře pečené se šampaňským je zkrátka lahůdka, kterou zaručeně ohromíte své hosty.

Vyberte si z překvapivých receptů se šumivými nápoji:

Recepty