Suroviny
- žebírka 1 kg
- cider 1 dcl
- Med 2 lžíce
- bílý vinný ocet 2 lžíce
- řajčatový protlak 2 lžíce
- Česnek 1 stroužek
- chilli 1 špetka
- Sůl
Postup přípravy
- Žebírka mezi kostmi nakrájejte na jednotlivé kusy.
- V míse promíchejte cider, med, ocet, protlak, česnek a chilli na marinádu. Do ní naložte žebírka a nechte je marinovat v lednici přes noc.
- Druhý den žebírka vyjměte z marinády, osolte a nechte je grilovat doměkka (případně je dejte péct do trouby na 200°C na plechu). Během pečení je průběžně potírejte zbytkem marinády, aby co nejvíc chuti proniklo do pečícího se masa.
- Hotová žebírka podávejte s najemno nakrájenou červenou cibulí, hořčicí, kečupem a chlebem.