Osvěžující sorbet z kaki ovoce

Moje hodnocení
2x

Jenom tři suroviny, a přesto tolik chuti! Lahodný kaki sorbet bude chutnat malým strávníkům, ale s trochou prosecca oživí brunch nebo večeři dospělým.

1 porce
10 minut

Suroviny

  • kaki Persimon Bouquet 1 ks
  • pomeranč 1 ks
  • javorový sirup 5 lžic
  • trochu vody
  • limetka na ozdobení
  • případně prosecco

Postup přípravy

  1. Kaki a pomeranč vložte do mixéru, přidejte trochu vody, javorový sirup a rozmixujte zcela dohladka.
  2. Směs dejte do zmrzlinovače a nechte ji lehce ztuhnout. Pokud nemáte zmrzlinovač, vložte směs v misce do mrazáku a každou hodinu ji promíchejte od stěn, aby zůstala hezky nadýchaná.
  3. Servírujte ozdobené čerstvým kaki a limetkou. Celý sorbet můžete také zalít proseccem a vytvořit tak úžasnou záležitost na párty.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Tereza Pánková

redaktorka FTV Prima

Přečtěte si také

Recepty