Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Vepřové kotletky s jablky a omáčkou ze cideru

4 porce
do 1 hodiny
Vepřové kotletky s jablky a omáčkou ze cideru
Vepřové kotletky s jablky a omáčkou ze cideru Autor: archiv Kingswood
V Čechách tolik oblíbené vepřové maso se skvěle snoubí s navinulou chutí jablek a kořeněnou šalvějí. Tuto skvělou kombinaci můžete dotáhnout k dokonalosti výtečnou omáčkou z jablečného cideru.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Předehřejte troubu na 210 °C. Na velký pečicí plech rozložte jablka a šalvěj a zakapejte jednou lžící olivového oleje, pečte 10 minut.
  2. Mezitím rozpalte zbývající olej ve velké nepřilnavé pánvi na středním plameni. Okořeňte vepřové kotlety půl lžičkou soli a pepřem a restujte dozlatova (2 až 3 minuty z každé strany). Sundejte pánev z plotny a přendejte kotlety na pečicí plech, dejte je mezi jablka a pečte, dokud není maso propečené a jablka nejsou křehká, zhruba 5 až 6 minut.
  3. Zatímco se jablka a maso pečou, vraťte pánev na sporák a zapněte na střední teplotu. Přidejte cider, zázvor a vařte 2 minuty.
  4. Naservírujte kotlety na talíř, přelijte omáčkou a přidejte jablka a lístky čerstvého špenátu.
Reklama

Vepřové kotletky s jablky a omáčkou ze cideru  Foto:

Vepřové kotletky s jablky a omáčkou ze cideru, archiv Kingswood

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama