Suroviny
- olej 2 lžíce
- vepřové kotlety 4 ks
- karotka 250 g
- pórek (oloupaný a nakrájený na kolečka) 2 ks
- cibule (oloupaná a nakrájená na kolečka) 1 ks
- hladká mouka 1 lžíce
- cider 500 ml
- sušené meruňky 175 g
- hrubozrnná hořčice 1 lžíce
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- brambory (šťouchané )
- zelené fazolky
Postup přípravy
- Rozehřejte troubu na 180 °C u plynové na stupeň 4. Na pánvi rozpalte olej a opečte na něm maso po obou stranách i okrajích dohněda. Potom přendejte do zapékacího hrnce.
- Do pánve přidejte mrkev, pórek a cibuli a za občasného míchání vařte 5–8 minut. Posypte moukou a postupně přidávejte cider, důkladně promíchávejte, aby omáčka zhoustla. Přidejte meruňky a vmíchejte hořčici, sůl a pepř.
- Přiklopené pečte v troubě hodinu a půl, nebo dokud nebude maso měkké.
- Prima tip: Recept také dobře funguje se sušenými švestkami místo meruněk.