Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Vepřové kotlety dušené na cideru a meruňkách

4 porce
do 2 hodin
Vepřové kotlety dušené na cideru a meruňkách
Vepřové kotlety dušené na cideru a meruňkách Autor: isifa.com
Na tento recept můžete použít kotlety s kostí nebo bez. Někdo říká, že kost dodá masu více chuti, někdo dává přednost masu bez kosti, protože se pak snadněji jí. V obou případech si zaručeně pochutnáte :)
Reklama
Reklama

Postup

  1. Rozehřejte troubu na 180 °C u plynové na stupeň 4. Na pánvi rozpalte olej a opečte na něm maso po obou stranách i okrajích dohněda. Potom přendejte do zapékacího hrnce.
  2. Do pánve přidejte mrkev, pórek a cibuli a za občasného míchání vařte 5–8 minut. Posypte moukou a postupně přidávejte cider, důkladně promíchávejte, aby omáčka zhoustla. Přidejte meruňky a vmíchejte hořčici, sůl a pepř.
  3. Přiklopené pečte v troubě hodinu a půl, nebo dokud nebude maso měkké.
  4. Prima tip: Recept také dobře funguje se sušenými švestkami místo meruněk.
Reklama

Vepřové kotlety dušené na cideru a meruňkách Foto: isifa.com

Vepřové kotlety dušené na cideru a meruňkách. Foto: isifa.com

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama