Suroviny
- olej 2 lžíce
 - vepřové kotlety 4 ks
 - karotka 250 g
 - pórek (oloupaný a nakrájený na kolečka) 2 ks
 - cibule (oloupaná a nakrájená na kolečka) 1 ks
 - hladká mouka 1 lžíce
 - cider 500 ml
 - sušené meruňky 175 g
 - hrubozrnná hořčice 1 lžíce
 - sůl
 - pepř (čerstvě namletý)
 - brambory (šťouchané )
 - zelené fazolky
 
Postup přípravy
- Rozehřejte troubu na 180 °C u plynové na stupeň 4. Na pánvi rozpalte olej a opečte na něm maso po obou stranách i okrajích dohněda. Potom přendejte do zapékacího hrnce.
 - Do pánve přidejte mrkev, pórek a cibuli a za občasného míchání vařte 5–8 minut. Posypte moukou a postupně přidávejte cider, důkladně promíchávejte, aby omáčka zhoustla. Přidejte meruňky a vmíchejte hořčici, sůl a pepř.
 - Přiklopené pečte v troubě hodinu a půl, nebo dokud nebude maso měkké.
 - Prima tip: Recept také dobře funguje se sušenými švestkami místo meruněk.