návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Zadělávaná slepice na cideru

Hodnoceno: 1x
6 porcí
do 2 hodin
Zadělávaná slepice na cideru
Autor: S vášní pro jídlo Zadělávaná slepice na cideru
Zadělávanou slepici, kterou vylepšuje podtón cideru a chuť čerstvého libečku. Možná vám to přijde jako zvláštní kombinace, ale v tomto případě funguje naprosto skvěle. Jako přílohu doporučujeme nové brambory.

Suroviny (6 porcí)

Jíška:

Postup

  1. Na másle v hrnci nechte zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli.
  2. K cibuli přidejte na malé kostičky nakrájenou mrkev a celer, nasekaný česnek a společně opékejte asi 5 minut.
  3. K zelenině přisypte nasekaný libeček a části slepice, které nechte zatáhnout ze všech stran.
  4. Slepici pak osolte, opepřete a zalijte ciderem, který nechte zvolna odpařit.
  5. Takto připravenou slepici přendejte se zeleninou do tlakového hrnce, zalijte vodou, aby byla jen ponořená a pomalu duste asi 45 minut, až změkne.
  6. Měkkou slepici vyndejte z tlakového hrnce a tekutinu se zeleninou potom na silnějším plameni nechte zredukovat tak, aby na dně hrnce zbylo asi 0,5 l tekutiny.
  7. Mezitím nechte slepici vychladnout a maso z kostí oberte.
  8. Na pánvi potom rozpusťte máslo, vmíchejte hladkou mouku a za stálého míchání z nich opečte světle zlatavou hladkou jíšku.
  9. Tu potom rozmíchejte ve šťávě ze slepice se zeleninou, aby vznikla hustší omáčka.
  10. Do hotové omáčky vraťte obrané maso ze slepice, promíchejte a hotovo.

S vášní pro jídlo
Kaya Kounová Roubíčková

S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.

Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.

Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světapřipravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!

Související témata: Hlavní jídla