Žloutkový krém s tymiánovými piškoty

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Žloutkový krém s tymiánovými piškoty Foto:
Žloutkový krém s tymiánovými piškoty
Foto: isifa.com

Tenhle dezert je jako sen. Lehoučký žloutkový krém doplňte o tymiánové piškoty a věřte, že to bude dokonalá tečka jakéhokoliv jídla.

Suroviny
Na krém:
double cream 150 ml
mléko 5 lžic
citronový tymián 10 g
citronová šťáva 2–3 lžíce
Na piškoty (36 ks):
máslo, změklé 60 g
práškový cukr 100 g
nasekané lístky citronového tymiánu 1 lžíce
prosetá hladká mouka 100 g
Postup
1

Příprava krému: Double cream a mléko dejte do malého kastrolu a přidejte nasekaný tymián. Pomalu směs přiveďte do varu, potom sundejte z plotny a nechte asi 30 minut tymián louhovat. Tymián na dně hrnce chvíli drťte tyčovým mixérem, aby směs dostala více chuti.

2

Příprava piškotů: Roztopte troubu na 220 °C, u plynové a stupeň 7. Změklé máslo důkladně vyšlehejte s moučkovým cukrem. Přidejte lístky tymiánu a postupně přidávejte vaječné bílky a 2 lžíce mouky. Potom vmíchejte zbylou mouku. Naplňte hmotou trezírovací sáček a na pečicí plech vytlačte 7 cm dlouhé dílky. Pečte 8 minut a nechte vychladnout na mřížce.

3

Dokončení krému: Vyšlehejte žloutky s cukrem a tymiánem do pevné lehké hmoty. Potom směs nalijte do hrnce a pomalu vařte, dokud nezhoustne, a dochuťte citronovou šťávou. Slijte krém do džbánku a potom jím naplňte misky. Nechte pár hodin nebo přes noc uležet. Před servírováním ozdobte lístky tymiánu. Podávejte s piškoty.

Videa

reklama

reklama