Vepřové s jablky, medem a hořčicí

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Vepřové s jablky, medem a hořčicí Foto:
Vepřové s jablky, medem a hořčicí
Foto: profimedia.cz

Sladkost medu, trocha hořčice a jemně sladko-kyselá chuť jablka v kombinaci se slaným masem vytvoří senzační chuť.

Suroviny
máslo 30 g
med 75 ml
hořčičná semínka 15 g
pár snítek čerstvého tymiánu
nastrouhaná kůra z 1 citronu
ocet z jablečného cideru 30 ml
vepřové filety 4 ks
sůl
čerstvě namletý černý pepř
jablka 2 ks
Postup
1

Předehřejte troubu na 200 °C. Na pánev dejte máslo, med, hořčici, tymián a citronovou kůru a vše nechte na střední teplotě rozpustit. Přiveďte do varu, přidejte ocet a pár minut vařte, dokud směs nezačne lehce houstnout.

2

Nakrájejte každý plátek masa na 8 medailonků, potřete je medovo-hořčicovou směsí a ochuťte solí a pepřem.

3

Rozehřejte pánev nebo hrnec a opékejte maso, až bude zlatohnědé. Dejte stranou.

4

Jablečné plátky potřete medovo-hořčicovou směsí a polovinu rozložte na pekáč nebo pečicí plech, vyložený pečicím papírem. Na každý plátek jablka položte vepřový medailon a na něj opět plátek jablka. Potřete ještě celé medovo-hořčicovou směsí a pečte asi 10 minut, potom znovu potřete směsí a pečte, dokud nebudou plátky upečené. Podávejte se smetanovými šťouchanými bramborami.

Vepřové s jablky, medem a hořčicí Foto:

Vepřové s jablky, medem a hořčicí, foto: Profimedia.cz

Videa

reklama

reklama