Vepřové maso se soba nudlemi

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Vepřové maso se soba nudlemi Foto:
Vepřové maso se soba nudlemi
Foto: isifa.com

Lahůdka pro milovníky asijské kuchyně. K tomuto receptu je potřeba více ingrediencí, ale odměnou vám bude dokonalá a voňavá večeře.

Suroviny
čerstvý zázvor 45 g
citronová tráva 45 g
česnek 4 stroužky
cibule 1 ks
rybí omáčka 15 ml
hnědý cukr 100 g
ústřicová omáčka 100 ml
chilli paprička (nemusí být) 1 ks
koření pěti vůní 5 g
badyán 4 hvězdičky
kuřecí vývar 750 ml
vepřová krkovice 1,5 kg
limetové listy 6 ks
soba nudle 1 balení
sezónní zelenina podle vašeho výběru, na tenké plátky
bok choy
jarní cibulka nebo koriandr na ozdobení
Postup
1

Marináda: Do mixéru dejte polovinu nastrouhaného zázvoru, polovinu citronové trávy, česnek, nakrájenou cibuli, rybí omáčku, cukr, sójovou omáčku, ústřicovou omáčku, chilli, koření pěti vůní a sezamový olej. Směs mixujte do hladka. Směsí přelijte maso a nechte ho alespoň hodinu marinovat, raději však přes noc.

2

Maso: Maso dejte do zapékací mísy. Přidejte anýz a přilijte 250ml vývaru. Přikryjte těsnou pokličkou nebo alobalem a v troubě předehřáté na 160 °C pečte 2-2½ hodiny, dokud nebude maso měkké. Asi v polovině pečení maso obraťte.

3

Nudle a zelenina: Rozehřejte zbývající vývar s limetovými listy a zbytkem zázvoru. Na mírném ohni vařte 10 minut. Přidejte nudle a vařte podle návodu na obalu. Než budou nudle uvěřené, přidejte zeleninu, bok choy a na mírném ohni vařte 3-5 minut, až budou nudle „al dente“.

4


Podávání: Maso nakrájejte na tenké plátky. Nudle a zeleninu dejte do servírovacích misek nebo talířů a navrch položte plátky masa. Pokapejte šťávou z masa. Hned podávejte, ozdobené jarní cibulkou nebo koriandrem.

Vepřové maso se soba nudlemi Foto:

Vepřové maso se soba nudlemi                                                                 foto: isifa.com

Videa

reklama

reklama