Vepřová pečínka s hráškem, mátou a sýrem feta

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Vepřová pečínka s hráškem, mátou a sýrem feta Foto:
Vepřová pečínka s hráškem, mátou a sýrem feta
Foto: isifa.com

Výhoda vepřové pečínky je v tom, že je famózní horká, právě vyndaná z trouby, ale skvělá je i druhý den nastudeno. Připravte ji s netradiční svěží přílohou.

Suroviny
bůček 1,5 kg
kmín 2 lžíce
opražená mořská sůl pro vetření do masa 2 lžíce
salát:
čerstvý hrášek 200 g
cuketa 4 ks
feta sýr 200 g
jarní cibulka 6 ks
limetová kůra 2 lžíce
limetová šťáva 4 lžíce
čerstvá máta 2 lžíce
sůl 1 špetka
čerstvě mletý černý pepř 1 špetka
Postup
1

Předehřejte troubu na 220 °C. Ostrým nožem nařízněte kůži asi v 1,5 cm rozestupech a do masa ze všech stran vetřete směs oleje, kmínu a soli. Pečte 30 minut, potom stáhněte teplotu na 200 °C a pečte dalších 30 minut, nebo dokud se vám nebude pečínka líbit. Druhý den ji nakrájejte a podávejte s hráškovým salátem.

2

Na salát si nejprve oblanšírujte hrášek a cukety nakrájené na tenké plátky. Zeleninu vhoďte do hrnce s vroucí a lehce osolenou vodou. Po asi minutě a půl zeleninu přendejte do mísy s ledovou vodu (můžete přidat i ledové kostky). Zelenina lehce změkne, ale zachová si svou křupavost a hlavně barvu. Nechte okapat, přemístěte do mísy a přidejte na kolečka nakrájenou jarní cibulku a lístky máty. Zalijte zálivkou z oleje, nastrouhané limetové kůry a šťávy, soli a pepře. Nakonec na salát rozdrobte sýr feta.

Vepřová pečínka s hráškem, mátou a sýrem feta, Foto: isifa.com

Vepřová pečínka s hráškem, mátou a sýrem feta, Foto: isifa.com

Videa

reklama

reklama