Tvarohové knedlíky s jahodami

Doba přípravy:
Počet porcí: 25–30 knedlíčků
Tvarohové knedlíky s jahodami Foto:
Tvarohové knedlíky s jahodami
Foto: KitchenStory.cz

Tento typ receptů můžete v průběhu roku vždy upravit podle toho, co je zrovna na zahrádce k dispozici. Ať už to budou jahody, meruňky, borůvky nebo třeba švestky.

U tvarohových knedlíků se většinou používá tvrdý tvaroh, který se na knedlíčky strouhá a pak se polévá rozpuštěným máslem. Protentokrát ale vyzkoušejte zázrak v podobě jahodového přelivu.

Suroviny
změklé máslo 50 g
měkký tvaroh 250 g
cukr moučka 1,5 lžíce
kůra z 1 citronu
vejce 1 ks
sůl 1 špetka
prášek do pečiva 1/2 sáčku
jahody
vanilkový cukr
Jahodový přeliv:
jahody 2 hrsti
cukr moučka 1 lžíce
smetana 250 ml
Postup
1

Pokud máte doma robot, určitě ho využijte na přípravu těsta, dost vám to ulehčí práci.

2

Do mísy si dejte všechny ingredience potřebné na těsto. Polohrubou mouku, cukr, prášek do pečiva, špetku soli, změklé máslo, tvaroh, vejce a kůru z jednoho citronu. Kůra z citronu být nemusí, ale těsto dostane svěží nádech. Vše dobře promíchejte a vytvořte si tak nelepkavé těsto.

3

Při tvorbě knedlíčků raději použijte váleček na vyválení, aby těsto bylo rovnoměrně tlusté. Následně z těsta vykrajujte stejné kola, aby byly jeden jako druhý.

4

Co knedlíček, to jahoda. Pokud nemáte jahody dostatečně zralé a sladké, použijte vanilkový cukr. Přidejte trošku ke každé jahodě a knedlíček zabalte.

5

Vkládejte do vroucí vody a vařte cca 10 minut.

6

V mixéru si mezitím rozmixujte vše potřebné na jahodový přeliv.

Tvarohové knedlíky s jahodami Foto:

Tvarohové knedlíky s jahodami Foto:

Tvarohové knedlíky s jahodami, foto: KitchenStory.cz

KITCHEN STORY

Kitchen Story Foto:

… aneb manželé v kuchyni!

Ze začátku to bylo vaření pro pár přátel a rodinu, ale pak se z toho stalo něco víc. Jirka a Marika se rozhodli, že se se svými každodenními zážitky, zkušenostmi a postřehy z kuchyně chtějí podělit a tak vznikl food blogKITCHEN STORY, kterému věnují každičkou volnou chvilku. Jejich obrovská výhoda je v tom, že jsou na to dva.  

Marika má ráda jednoduchou kuchyni o pár ingrediencích, která nezabere moc času a také zastává úlohu fotografa a stylisty. Jirka má radši větší výzvy, a proto se často pouští do složitějších receptů, navštěvuje kurzy vaření a různé kulinářské soutěže. Skloubením svých vlastností dokážou blogu propůjčit daleko rozmanitější pohled na život v kuchyni i mimo něj.

Mnoho dalších receptů z jahod najdete v našem novém časopisu Prima FRESH:

Článek

Prima FRESH léto 2015  Foto:

Užijte si léto s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Uteklo to jako jarní deště a právě vychází zbrusu nové letní číslo časopisu Prima Fresh, které je plné skvělých receptů a nápadů, jak si užít léto.
Videa

reklama

reklama