Těstoviny s fazolemi a cizrnou

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Těstoviny s fazolemi a cizrnou Foto:
Těstoviny s fazolemi a cizrnou
Foto: isifa.com

Zkombinovat těstoviny a luštěniny se může zdát poněkud nezvyklé, ale v Itálii je to tradiční pokrm, který skvěle zasytí a chuťově vás určitě mile překvapí.

Suroviny
extra panenský olej 3 lžíce
česnek 2 stroužky
chilli papričky 2 ks
cibule 1 ks
řapíkatý celer 2 stonky
uzená pancetta 200 g
rajčata z plechovky 100 g
plechovka cizrny 400 g
plechovka borlotti fazolek 400 g
velké bílé fazole 400 g
zeleninový nebo hovězí vývar 1 l
těstoviny fiorelli nebo papardelle 500 g
sůl
černý pepř
pažitka na ozdobení
Postup
1

Na velké pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje. Přidejte česnek, chilli, cibuli, celer a uzenou pancettu a opékejte, dokud nebude cibule měkká a pancetta opečená dozlatova. Přidejte rajčata a vařte na střední teplotě 2 minuty.

2

Do mixéru dejte polovinu cizrny a fazolí a mixujte, dokud nevznikne hustá kaše. Kaši smíchejte se zbývající cizrnou a fazolemi a přidejte do rajčatové směsi. Přidejte vývar a přikryjte pokličkou. Snižte teplotu a na mírném ohni vařte 15 minut.

3

Vařte těstoviny a až budou „al dente“, přidejte je do pánve s fazolovou směsí.

4

Ochuťte a pokapejte zbývajícím olivovým olejem. Podávejte posypané nasekanou pažitkou.

Těstoviny s fazolemi a cizrnou Foto:

Těstoviny s fazolemi a cizrnou, foto: isifa.com

Videa

reklama

reklama