Telecí játra s jablky

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Telecí játra s jablky Foto:
Telecí játra s jablky
Foto: šéfe!

Telecí játra jsou delikátní surovina, která si zaslouží patřičnou péči. To ovšem neznamená, že jejich příprava je náročná, nejvíc jim totiž sluší minutková úprava, aby si zachovaly šťavnatost.

Suroviny
telecí játra 600 g
cibule 2 ks
jablka 4 ks
bílé víno 150 ml
máslo 200 g
cukr 50 g
sůl a čerstvě namletý pepř
Postup
1

Jablka nakrájejte na osminky. V kastrolu nechte zkaramelizovat cukr s trochou másla, zalejte vínem a přidejte nakrájená jablka. Vařte, dokud jablka nezačnou karamelizovat.

2

Játra osolte, opepřete a spolu s nakrájenou cibulkou je opečte dorůžova. Jakmile jsou játra hotová, vyjměte je a pokračujte v opékání cibulky, aby byla dozlatova.

3

Vše naservírujte na talíře a ihned podávejte.

Každou středu ve 21.45 na Primě sledujte návrat Zdeňka Pohlreicha do restaurací, kam zavítal s pořadem Ano, šéfe!

Už dost, šéfe!

Už dost, šéfe!

"Vždycky jsem si myslel, že největším uměním je schopnost odejít včas. Pořad Ano, šéfe! asi určitě končí. Rád bych se s vámi podělil o svoje názory na podnikání v gastronomii avzpomínky na nejlepší i nejhorší situace z natáčení.

V knize najdete nejen fotogarafie a hlášky, ale hlavně mé nejoblíbenější recepty, které vám připomenou, že tohle řemeslo se dá dělat i dobře."

Zdeněk Pohlreich

Videa

reklama

reklama