Sytý krémový boršč

Doba přípravy:
Počet porcí: 8
Sytý krémový boršč Foto:
Sytý krémový boršč
Foto: isifa.com

Sytý krémový boršč vydá za hlavní jídlo. Červená řepa mu dodá krásnou barvu a zakysaná smetana už výsledek jen podtrhne.

Suroviny
slanina 3 plátky
pórek, oloupaný a nakrájený na kolečka 1 ks
cibule, oloupaná a nakrájená na kolečka 1 ks
nastrouhané červené zelí 1 1/2 hrnku
syrová červená řepa, oloupaná a nakrájená na plátky 2 ks
hovězí vývar 1,5 l
bílý ocet 2 lžíce
vinný ocet 2 lžíce
černý pepř 3 kuličky
Při podávání:
sůl
Postup
1

Prudce opražte slaninu, pórek a cibuli dohněda, potom přidejte ostatní ingredience a vařte asi jednu hodinu, až bude řepa měkká.

2

Rozmixujte na kaši a velmi horké podávejte se zakysanou smetanou a spoustou čerstvě namletého černého pepře.

Videa

reklama

reklama