Šťavnaté kuřecí kousky s limetou

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Šťavnaté kuřecí kousky s limetou Foto:
Šťavnaté kuřecí kousky s limetou
Foto: profimedia.cz

Měkké voňavé kuře, lepivé i křupavé zároveň, si zamilujete už po prvním soustu. Kontrast textur koresponduje s vývojem chuti – nejdříve maso zavoní limetkou, pak zazní nasládlé tóny a koncert zakončí pikantnost chilli papričky. Jezte čínskými hůlkami, ať si jednotlivé tóny vychutnáte postupně.

Suroviny
kuřecí řízky (nejlépe stehenní) 400 g
sůl a čerstvě namletý pepř
vejce 1 ks
bramborový škrob 2 lžičky
chilli omáčka 3 lžičky
limeta 1 ks
thajská bazalka 2 lžíce
rýžové nudle 400 g
rostlinný olej na smažení
Postup
1

Maso nakrájejte na proužky a překrojte na poloviny nebo třetiny tak, že vzniknou plátky 3 x 5 cm. Osolte a opepřete.

2

V misce rozšlehejte vidličkou vejce, vmíchejte škrob, sójovou a chilli omáčku, šťávu z poloviny limety a 1 lžičku oleje. Do marinády vložte maso a obalte ho ze všech stran. Misku přetáhněte potravinářskou fólií a uložte přes noc do lednice.

3

Druhý den vyjměte a v pánvi rozehřejte zhruba 1 cm oleje. Vložte do něj okapané maso tak, aby vedle sebe měly kousky místo, a opékejte na středním stupni dozlatova, zhruba 5 minut z každé strany.

4

Nudle uvařte podle návodu na obalu. Zlehka osolte a podávejte s pečeným masem posypaným bazalkou. Zbylou polovinu limety nakrájejte na čtvrtky.

Videa

reklama

reklama