Sněhový dort Pavlova

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Sněhový dort Pavlova Foto:
Sněhový dort Pavlova
Foto: Gurmet

Nejkrásnější a největší ze všech pusinek čeká na vaše políbení. A koho by nelákalo?

Suroviny
bílky 4 ks
bílý vinný ocet 1 lžička
kukuřičný škrob (maizena) 1 lžička
vanilkový extrakt 1 lžička
Na ozdobu:
červený rybíz asi 200 g
moučkový cukr 3 lžíce
Postup
1

Na pečicí papír obkreslete podle talíře kruh. Bílky vyšlehejte do polotuha a poté do nich po lžicích zašlehávejte cukr, až bude sníh lesklý a tuhý. Nakonec do směsi zašlehejte ocet, škrob a vanilku.

2

Sněhovou hmotu naneste do vyznačeného kruhu a lžící povytáhněte okraje, aby uprostřed vznikla mělká prohlubeň na pozdější náplň.

3

Pečte (spíš sušte) v troubě předehřáté na 120 °C nejméně 2 hodiny a „pusinku” nechte zcela vychladnout v troubě.

4

Vychladlý korpus ozdobte dotuha ušlehanou šlehačkou a rybízem a poprašte moučkovým cukrem.

Gurmet - červenec, srpen 2014Gurmet – Vaše škola vaření

Letní dvojčíslo Gurmetu plně odráží léto a prázdniny, které jsou časem dovolených. Za dobrým jídlem jsme se rozhodli vyrazit do Středomoří a na Balkán, takže jsme pro vás připravili nejen nedělní oběd ve španělském duchu, ale taky domácké menu jako vystřižené z dovolené v Bulharsku. Středomořské téma se objeví i v rubrice zdraví, kde najdete šestici receptů, ve kterých hraje klíčovou roli olivový olej.

Naučíme vás také, jak si připravit čerstvé domácí těstoviny, vařit (i grilovat) venku dobroty, které vymyslel a uvařil Zdeněk Pohlreich. Jak uvařit opravdu bleskurychle, vám poradí Jamie Oliver, a o recept na skvělou barbecue omáčku se s vámi podělí Michal Nikodem. Také tentokrát vám nabídneme spoustu sladkostí – od koláčů přes dorty až po domácí zmrzlinu. Léto budiž pochváleno!

Objednejte si roční předplatné časopisu Gurmet za speciální cenu 299 Kč! Více informací najdete ZDE.

Videa

reklama

reklama