Najděte si recept
Na co máte chuť?

Žíhané pusinky
Sladká drobnost, která je kupodivu velmi snadná, ale působí jako naprosto profesionální výtvor. Sněhové pusinky jsou vhodné jako dárek, vánoční nebo třeba valentýnský.
do 1,5 hodiny
20 ks porcí
Suroviny (20 ks porcí)
- bílky 2 ks
- jahodový nebo malinový džem bez semínek 1 lžíce
- červené potravinářské barvivo 6 kapek
- ztužovač šlehačky (vinný kámen) 1/8 lžičky
- jemný krupicový (pískový) cukr 70 g (1/3 hrnku)
- prosátý moučkový cukr 40 g (1/3 hrnku)
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Bílky nechte přikryté 30 minut stát v nerezové míse. Dva plechy vyložte papírem na pečení.
- Troubu předehřejte na 150 °C. V misce promíchejte džem s barvivem a dejte stranou.
- V jiné misce promíchejte oba cukry a dejte stranou. Bílky odkryjte, přidejte k nim ztužovač a elektrickými metlami šlehejte při střední rychlosti, až vznikne polotuhý sníh (špičky se budou ohýbat směrem dolů). Po 1 lžíci přisypávejte promíchaný cukr a šlehejte 5 až 7 minut při střední rychlosti, až vznikne tuhý, lesklý sníh a veškerý cukr se rozpustí.
- Stěrkou opatrně zatřete ½ hrnku sněhu k džemu a tuto směs pak stejně opatrně zatřete ke zbylému sněhu. Ze sněhového těsta pak sáčkem s hvězdicovou hubičkou stříkejte na připravené plechy malé bochánky. Vložte je do trouby, kterou hned vypněte, a v zavřené troubě nechte pusinky schnout asi 1 hodinu, až budou na povrchu suché, křehké, ale zůstanou světlé. Nechte je doschnout na pečicím papíru.
Moje sladká kuchařka
76 originálních receptů pro radost z pečení
V této knize z edice Prima Fresh, najdete předpisy na klasické cukroví, dorty a koláče, ale každý z nich má něco navíc. Malý detail v postupu, vtipné zdobení, použití méně obvyklé suroviny. Maličkosti, ale pro výsledek mohou znamenat velký rozdíl.
Knížka, která je rozdělena do šesti kapitol, vám ale přináší i celou řadu úplně
nových a často velmi neobvyklých receptů. Pečení je totiž opravdu radost, hobby, kterému se dnes věnuje stále víc lidí – se stále zajímavějšími a kreativnějšími výsledky. Proto je tato knížka pojata jako praktický manuál a nechává prostor pro vaše vlastní recepty, varianty a nápady.