Žíhané pusinky

Moje hodnocení
62x

Sladká drobnost, která je kupodivu velmi snadná, ale působí jako naprosto profesionální výtvor. Sněhové pusinky jsou vhodné jako dárek, vánoční nebo třeba valentýnský.

1 porce
90 minut

Suroviny

  • bílek (bílky) 2 ks
  • jahodový nebo malinový džem bez semínek 1 lžíce
  • červené potravinářské barvivo 6 kapek
  • ztužovač šlehačky (vinný kámen) 1/8 lžičky
  • jemný krupicový (pískový) cukr 70 g (1/3 hrnku)
  • prosátý moučkový cukr 40 g (1/3 hrnku)

Postup přípravy

  1. Bílky nechte přikryté 30 minut stát v nerezové míse. Dva plechy vyložte papírem na pečení.
  2. Troubu předehřejte na 150 °C. V misce promíchejte džem s barvivem a dejte stranou.
  3. V jiné misce promíchejte oba cukry a dejte stranou. Bílky odkryjte, přidejte k nim ztužovač a elektrickými metlami šlehejte při střední rychlosti, až vznikne polotuhý sníh (špičky se budou ohýbat směrem dolů). Po 1 lžíci přisypávejte promíchaný cukr a šlehejte 5 až 7 minut při střední rychlosti, až vznikne tuhý, lesklý sníh a veškerý cukr se rozpustí.
  4. Stěrkou opatrně zatřete ½ hrnku sněhu k džemu a tuto směs pak stejně opatrně zatřete ke zbylému sněhu. Ze sněhového těsta pak sáčkem s hvězdicovou hubičkou stříkejte na připravené plechy malé bochánky. Vložte je do trouby, kterou hned vypněte, a v zavřené troubě nechte pusinky schnout asi 1 hodinu, až budou na povrchu suché, křehké, ale zůstanou světlé. Nechte je doschnout na pečicím papíru.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty