Neplecha na plechu

Ohýnkové cupcaky k táboráku

Moje hodnocení
1x

Těšíte se na pálení čarodějnic? Pokud jste tvořivý cukrářský typ, můžete svou rodinu překvapit těmito nevšedními cupcaky, které vypadají jako malé ohýnky! Děti budou rozhodně okouzlené.

10 porcí
90 minut

Těsto:

Krém:

Na ozdobení:

Postup přípravy:

  1. Příprava košíčků: Hodinu před samotnou přípravou všechny suroviny odvažte a vytáhněte je na linku. Tento krok je velmi důležitý. Potřebujete totiž, aby všechny suroviny měly přibližně stejnou teplotu. Díky tomu předejdete, aby se těsto srazilo a výsledný efekt byl co nejnadýchanější.
  2. Formu na muffiny vyložte muffinovými košíčky. Když jsou suroviny dostatečně odleželé, začněte s přípravou těsta. Máslo utřete s cukrem do husté nadýchané pěny. Poté do této směsi začněte zašlehávat jedno vejce za druhým.
  3. V mezičase mouku promíchejte s kakaem a kypřicím práškem a poté směs prosejte do vedlejší misky. Nyní do těsta začněte střídavě zašlehávat mouku a mléko. Obě suroviny pomyslně rozdělte na třikrát a postupně je do máslovo-vaječného základu zašlehejte.
  4. Vždy část mouky, poté část mléka, následně opět kus mouky, znovu část mléka a naposledy zbytek mouky a zbylé mléko. Těsto nechte chvíli šlehat, aby se suroviny krásně pojily a vy získali nadýchané těsto připomínající krém.
  5. Troubu předehřejte na 160 °C. Nyní těstem naplňte košíčky – nejlépe to půjde za pomoci cukrářského sáčku s kulatou hubičkou. Košíčky takto plňte až téměř po okraj. Následně je pečte ve vyhřáté troubě 25 minut při 160 °C.
  6. Příprava krému: Než se košíčky upečou, připravte základ na krém. Do menšího rendlíku nalijte 300 ml mléka. Zbylé mléko (150 ml) nalijte vedle do misky. K tomuto mléku v misce přisypte pudinkový prášek. K mléku v rendlíku přidejte cukr a směs přiveďte k varu.
  7. Když se vaří, přilijte do něj za stálého míchání v mléce rozmíchaný pudink. Vařte do zhoustnutí a poté ještě 2 minuty, aby se dobře provařil. Hotový pudink nalijte do misky, přikryjte ho mikrotenovým sáčkem, aby se na povrchu netvořil škraloup, a nechte zcela vychladnout. Když je pudink vychlazený, začněte s přípravou krému.
  8. Ve velké míse utřete máslo s moučkovým cukrem do hladké nadýchané pěny (nejlépe v robotu). Když je hotovo, po kouscích do něj začněte zašlehávat pudink – zde si dejte pozor, aby máslo i pudink měly při přípravě přibližně stejnou teplotu, aby se krém nesrazil.
  9. Krém rozdělte na dvě poloviny. Jednu obarvěte nažluto, druhou načerveno. Do třetí misky odeberte velkou lžíci od každé z barev a oba krémy promíchejte tak, abyste získali třetí barvu, oranžovou.
  10. Zdobení: Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a poté ji nalijte na mramorovou desku, kde ji rozprostřete a nechte vychladnout. Pak čepelí nože opatrně setřete tak, aby vytvořila hoblinky.
  11. Do cukrářského sáčku s hubičkou ve tvaru hvězdy naneste všechny tři barvy – krém do sáčku nanášejte lžící tak, aby při zdobení byly barvy vedle sebe.
  12. Na košíček naneste trochu krému. Na krém přichyťte čokoládové hobliny a poté cupcaky dozdobte krémem tak, abyste vytvořili plamínky.

Chcete si upéct domácí čokoládové cupcaky? Máme pro vás videorecept:

Kompletní recept najdete ZDE: Čokoládové muffiny s ovocem

Nebo zkusíte další cupcaky?

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Neplecha na plechu

Markéta a František Lorencovi Neplecha na plechu

Markéta a František jsou vášniví cestovatelé, jejichž zahraniční recepty můžete nalézt na blogu Neplecha na plechu, i ve velkoryse pojatých kuchařkách, které zároveň slouží jako cestovatelské deníky s tipy na výlety. Po narození syna se Markéta začala více věnovat i dětské stravě, kterou odráží nejen na sociálních sítích, ale i v jedné z „nepleších“ knih Snídaně a svačinky (nejen) pro děti.

Není divu, že v roce 2020 získali titul Absolutní vítěz Foodblogu roku a zároveň se stali vítězi v kategorii Inspirace z cest.


Přečtěte si také

Recepty