Smažená rýže s vejcem

Doba přípravy:
Počet porcí: 2
Smažená rýže s vejcem Foto:
Smažená rýže s vejcem
Foto: Kitchen Story

Smažená rýže je skvělá jako rychlá večeře nebo jídlo na cesty. Navíc pokud vám zbyde uvařená rýže z předešlého dne, je to skvělý důvod připravit si tenhle recept.

Článek

Rýžová frittata s paprikami Foto:

Využijte zbylé přílohy k přípravě výborných jídel. Rýže, těstoviny i brambory si zaslouží druhou šanci!

Zbyly vám po přípravě večeře uvařené brambory nebo rýže? Uvařili jste příliš mnoho těstovin? Rozhodně je nevyhazujte, ale schovejte je do lednice a máte základ na večeři...
Suroviny
dlouhozrnná divoká rýže 200 g
cibule 1 ks
česnek 2 stroužky
mrkev 2 ks
fenykl 1 ks
hladkolistá petržel 1 hrst
olej na smažení
sůl, pepř
K servírování:
vejce 2 ks
olej na smažení
sůl, pepř
klíčky řeřichy
Postup
1

Rýži uvařte podle návodu na obalu. Skvěle se hodí i rýže, která vám zbyla z předešlého dne.

2

Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. Rozpalte pánev, přidejte olej a cibuli. Chvíli restujte, přidejte česnek a restujte dosklovata.

3

Mrkev očistěte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Fenykl nakrájejte na tenké plátky a společně s mrkví přidejte na pánev. Chvíli opékejte a přidejte uvařenou rýži.

4

Dochuťte nasekanou petrželovou natí, solí a pepřem.

5

Rozpalte menší pánev s olejem a vyklepněte na ni vejce a pozvolna nechte smažit. Osolte a opepřete čerstvě mletým pepřem. Smaženou rýži nandejte na talíř, přidejte osmažené vejce a zasypte klíčky řeřichy.

Smažená rýže s vejcem 2 Foto:

Smažená rýže s vejcem 3 Foto: Smažená rýže s vejcem; foto: Kitchen Story

KITCHEN STORY

KitchenStory.cz Foto:

… aneb manželé v kuchyni!

Ze začátku to bylo vaření pro pár přátel a rodinu, ale pak se z toho stalo něco víc. Jirka a Marika se rozhodli, že se se svými každodenními zážitky, zkušenostmi a postřehy z kuchyně chtějí podělit a tak vznikl food blog KITCHEN STORY, kterému věnují každičkou volnou chvilku. Jejich obrovská výhoda je v tom, že jsou na to dva.  

Marika má ráda jednoduchou kuchyni o pár ingrediencích, která nezabere moc času a také zastává úlohu fotografa a stylisty. Jirka má radši větší výzvy, a proto se často pouští do složitějších receptů, navštěvuje kurzy vaření a různé kulinářské soutěže. Skloubením svých vlastností dokážou blogu propůjčit daleko rozmanitější pohled na život v kuchyni i mimo něj.

Videa

reklama

reklama