Shepherd´s pie

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Shepherd´s pie Foto:
Shepherd´s pie
Foto: archiv restaurace Podolka

Klasický britský recept spojuje maso přímo s přílohou, bramborovou kaší je totiž zapečený pekáč plný masa zeleniny. O tuto dobrotu se s námi podělil přímo majitel restaurace Podolka, Tomáš Vobořil.

Suroviny
mleté hovězí maso 400 g
máslo 50 g +30 g
sýr parmazánového typu 50 g
cibule 150 g
mrkev 150 g
drcená rajčata 100 g
červené víno 100 ml
hovězí nebo zeleninový vývar 100 ml
plnotučné mléko 100 ml
tymián 3 g
nové koření 5 kuliček
sůl
Postup
1

Rozpalte pánev, ve které rozehřejte máslo. Na něj dejte nadrobno nakrájenou cibuli. Tu nechte zesklovatět a vhoďte maso. Vložte tymián, rozdrcený česnek, bobkový list, nové koření, osolte a opepřete a chvilku poduste. Přidejte nastrouhanou mrkev, drcená rajčata a červené víno. Směs duste cca 15 minut.

2

Mezitím dejte vařit v osolené vodě brambory. Do uvařených brambor přidejte máslo. Rozmixujte a postupně přilévejte teplé mléko do hustoty kaše. Na závěr do kaše přidejte sýr parmazánového typu.

3

Předehřejte troubu na 180 °C. Do zapékací mísy (cca poloviny výšky) vložte masovou směs. Tu přikryjte bramborovou směsí a ještě lehce zasypte sýrem. Takto seskládanou směs vložte do trouby a pečte cca 30 minut.

Podolka Foto:

Podolka

O restauraci PODOLKA
www.restauracepodolka.cz

Restaurace Podolka se otevřela v dubnu 2012 v Praze 4 – Podolí, v prostorách Yacht klubu CERE. Nabízí denně čerstvé speciality pestré vegetariánské, rybí i masové kuchyně. Kuchaři připravují pokrmy a nápoje s úctou a respektem k přírodním zdrojům podle vlastních receptur, s využitím zejména tuzemské sezonní nabídky surovin, ze zdrojů domácích producentů a šetrných společností. V Maurerově výběru Grand Restaurant 2014 restauraci najdete na 95. místě. Jejím šéfkuchařem je Jaroslav Rezek.

Videa

reklama

reklama