Sendvič s hovězím masem a modrým sýrem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Sendvič s hovězím masem a modrým sýrem Foto:
Sendvič s hovězím masem a modrým sýrem
Foto: archiv Prima

Sendviče jsou skvělé. Máte na výběr bezpočet možností, čím je naplnit, a úplně nejlepší je, když si připravíte i domácí pečivo. Třeba placku, jako v případě tohoto receptu.

V nové řadě kulinární show Rozpal to, šéfe! II. Zdeněk Pohlreich opět rozžhavil gril a připravil skvělé recepty na letní grilovačku. Sledujte každou neděli v 18.00 na Primě! Všechny recepty, bonusová videa a další "laskominy" najdete ve speciálu:

Suroviny
rukola
baby špenát
sůl
Na těsto:
vlažná voda 200 ml
sušené droždí 1 lžička
cukr 1 lžička
sůl 1 špetka
Na dresink:
citronová šťáva
Postup
1

V míse smíchejte polohrubou mouku, droždí, cukr, špetku soli a promíchejte. Zalijte vodou, vypracujte těsto a posypte trochou mouky. Přikryjte utěrkou a nechte 1–1,5 hodiny kynout, než těsto zdvojnásobí svůj objem.

2

Vykynuté těsto rozdělte na 4 díly a vyválejte z nich placky. Ty položte na grilovací kámen a opečte z obou stran.

3

Mezitím si připravte francouzský dresink: v misce smíchejte hořčici, balzamikový ocet, citronovou šťávu, olej a pepř a nechte chvíli odstát.

4

Tenké plátky masa opepřete a osolte z obou stran a jen na pár sekund vložte na gril.

5

Opečené maso sundejte na talíř, nechte chvíli odpočinout a pak nakrájejte na plátky.

6

V salátové míse smíchejte rukolu, špenátové listy a cherry rajčátka a zalijte dresinkem.

7

Hotovou placku pokapejte olivovým olejem, nandejte na ni salát, pak nakrájený sýr a maso a přiklopte další plackou. Hotový sendvič rozčtvrťte, navrch potřete ještě trochou modrého sýra a dejte na chvíli zapéct na gril. Nandejte na talíř, pokapejte znovu olivovým olejem, posypejte trochou soli a podávejte.

Sendvič s hovězím masem a modrým sýrem Foto:

Sendvič s hovězím masem a modrým sýrem Foto:

Rozpal to, šéfe! II, foto: archiv Prima

Videa

reklama

reklama