Rýnská roláda z hovězího masa

Doba přípravy:
Počet porcí: 2
Rýnská roláda z hovězího masa Foto:
Rýnská roláda z hovězího masa
Foto: isifa.com

Vyzkoušejte zajímavou variaci na španělské ptáčky. Výrazná náplň s kapary, kyselou okurkou a dijonskou hořčicí maso skvěle ochutí a dá základ výtečné omáčce.

Suroviny
nakládané okurky (asi 100g) 3 ks
bílá cibule 120 g
kapary 4 lžičky
hovězí maso na roládu, každý plátek asi 150 g 2 plátky
sůl 1 špetka
pepř 1 špetka
dijonská hořčice 6 lžiček
plátky špeku (asi 60 g) 4 ks
olej 3 lžíce
zeleninový vývar 250 ml
smetana 2 lžíce
mouka 1 lžička
Postup
1

Nakládané okurky nasekejte na malé kousky, cibuli oloupejte a nadrobno nakrájejte. Cibuli a okurky dejte do mísy, přidejte 2 lžičky kaparů a vše dobře promíchejte.

2

Maso rozložte vedle sebe na pracovní desku, lehce osolte, opepřete a potřete 2 lžičkami hořčice. Navrch položte plátky špeku a na něj asi 1/3 okurkovo-cibulové směsi. Maso po delší straně zevnitř trochu naklepejte a opatrně zarolujte. Rolády zavažte kuchyňskou nití nebo pevně spojte špejlí.

3

Rozehřejte olej v širokém hrnci na vysokou teplotu a na něm asi 3 minuty rolády opékejte po všech stranách, potom přidejte zbývající okurkovo-cibulový mix a vše opékejte ještě další 3–4 minuty. Podlijte zeleninovým vývarem, osolte a pak hrnec přikryjte a na nízké teplotě duste doměkka asi 45–50 minut.

4

Potom rolády vyjměte. Do hrnce přidejte smetanu s rozmíchanou moukou, dobře promíchejte a nechejte krátce povařit. Omáčku přeceďte přes cedník a vmíchejte do ní zbylé kapary a hořčici. Dochuťte solí a pepřem.

5

Rolády šikmo rozpulte, polijte omáčkou a podávejte třeba s bramborovou kaší.

Videa

reklama

reklama