Řecká frittata

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Řecká frittata Foto:
Řecká frittata
Foto: isifa.com

Řecká frittata je rychlé, na přípravu nenáročné jídlo, na které najdete většinu ingrediencí v domácích zásobách. Můžete ho servírovat jako snídani, lehký oběd či večeři nebo jako předkrm. Prostě univerzální dobrota.

Suroviny
nasekaný čerstvý špenát 1 balení
máslo 50 g
cibule, oloupaná a nakrájená na kolečka 1 ks
velká vejce 8 ks
mléko 50 ml
feta sýr 200 g
olivy, bez pecek a rozpůlené 1 hrst
čerstvý kopr a kapary při servírování
Postup
1

Ve velkém hrnci uveďte do varu lehce osolenou vodu. Pár minut v ní spařte krájený špenát. Nechte špenát okapat a vodu vylijte.

2

V pánvi na másle nechte změknout cibuli, potom zvyšte teplotu a přidejte špenát. Vejce a mléko vyšlehejte dohromady, osolte a opepřete. Vaječnou směs vylijte do pánve s cibulí se špenátem. Párkrát zamíchejte a snižte teplotu.

3

Nasypte na vaječnou směs sýr a olivy, zakryjte pokličkou a na velmi mírném ohni vařte, dokud vejce trochu neztuhnou. Vyndejte z pánve, posypte čerstvým koprem a kapary.

Řecká frittata Foto: isifa.com

Řecká frittata. Foto: isifa.com

 

Videa

reklama

reklama