Raw dort z bílé čokolády s celými malinami

Doba přípravy:
Počet porcí: 1 dort
Raw dort z bílé čokolády s celými malinami Foto:
Raw dort z bílé čokolády s celými malinami
Foto: Tajemství syrové stravy

Skvěle chutná a ještě lépe vypadá. Je to jeden z nejkrásnějších dortů, na řezu vyniknou oba krémy a krásné červené maliny. Krásný dárek k narozeninám nebo na svatbu.

Suroviny
Krusta:
pekanové ořechy 1 hrnek
kokosový olej 2 lžíce
kakao 1/2 hrnku
Krém:
kešu ořechy 2 hrnky
agáve sirup 1/4 hrnku
kakaové máslo 1/2 hrnku
kokosový olej 1/2 hrnku
maliny 2 hrnky
voda 1 hrnek
Poleva:
kakao 1/2 hrnku
agáve sirup 1/2 hrnku
kokosový olej 1/4 hrnku
Postup
1

Začněte přípravou dortové formy a ingrediencí. Na přípravu krusty rozmixujte v robotu pekanové ořechy na mouku. Poté přidejte kakao a mixováním promíchejte. Jako poslední přidejte roztavený kokosový olej. Pokud není těsto lepivé, přidejte lžíci vody. Správná výsledná konzistence se vám nesmí lepit na prsty, ale musí držet v jednom kuse a nedrolit se. To poznáte tak, že v robotu se z těsta vytvoří koule. Těsto natlačte prsty a lžící do formy.

2

Do mixéru nejdříve dejte ořechy kešu, vodu a agáve sirup. Rozmixujte na krém bez hrudek. Do krému vlijte roztavený kokosový olej a kakaové máslo. Znovu mixujte, než se olej dokonale spojí s krémem. Olej nesmí plavat na povrchu. Polovinu směsi nalijte do dortové formy. Následně posypte celými malinami, které přelijte druhou půlkou směsi.

3

Jako poslední připravte polevu. Kakao, agáve sirup a kokosový olej umixujte najednou v mixéru dohladka. Polevu lijte od středu dortu ke krajům. Nechte od krajů asi 2 cm bez polevy. Prostor mezi polevou a krajem upravte za pomocí špejle. Kruhovými pohyby promíchejte světlý krém a tmavou polevu.

4

Prima tip: Nejlepší je dort s čerstvými malinami. Pokud je nemáte k dispozici a budete používat mražené maliny, nerozmrazujte je předem. Jejich šťáva by zničila strukturu dortu.

Raw dort z bílé čokolády s celými malinami Foto:

Raw dort z bílé čokolády s celými malinami, foto: Tajemství syrové stravy

Tajemství syrové stravy Foto:

Tajemství syrové stravy

90 nejlepších raw receptů z kuchyně Secret of raw

Unikátní koncept jídla, které neprochází tepelnou úpravou, zapustil v Čechách nečekaně hluboké kořeny. Úspěšné, chutné a mimořádně inovativní recepty z restaurace a cukrárny Secret of Raw se tedy její majitelé rozhodli zveřejnit v podobě kuchařky.

Najdete tu 90 ověřených a vylepšených předpisů na polévky, hlavní jídla (například skvělou Koprawku se zeleninovými knedlíky), svačinky, saláty a báječné dezerty, jež doprovázejí krásné fotky. K tomu jsou přidanétipy na ingredience, postupy a další vychytávky, aby se vám příprava jídla vždy vydařila. Výjimečná kuchařka pro všechny, kterým učarovala svěží chuť jídel, jež neprošla tepelnou úpravou, a zachovávají si tak řadu zdravotních benefitů, i pro ty, kdo by rádi zkusili alespoň občas něco nového.

Uložit

Videa

reklama

reklama